• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

hatoCURAÇAO – De trage bagageafhandeling die zaterdag voor irritaties zorgde bij passagiers op vliegveld Hato, werd volgens de CEO van Curaçao Airport Partners (CAP) Albert Brunner, veroorzaakt door een defecte kofferband.

Brunner geeft te kennen dat dit niet de eerste keer is dat er iets fout ging met de Explosives Detection System, zoals de band ook wel genoemd wordt. “Er lijkt elke week wel iets mis mee te gaan. Als we het één gerepareerd hebben, gaat er weer iets anders stuk.”

Gespecialiseerd personeel

CAP, de beheerder van Hato, moet elke keer als er iets stuk gaat aan het apparaat gespecialiseerd personeel uit verschillende landen over laten komen om de reparatie uit te voeren. “Laatst moesten we iemand uit Canada over laten komen. Het duurt natuurlijk even, voordat zo iemand op het eiland aankomt. In de tussentijd gebruiken we een minder geavanceerde kofferband die een stuk langzamer is. Dan gaat het inderdaad minder snel dan normaal, maar ik heb niet het idee dat de passagiers heel ongeduldig worden,” aldus de CEO.

Nieuwe kofferband
Volgens de directeur is het geen optie om een nieuwe kofferband aan te schaffen. “Zo’n machine kost al gauw anderhalf miljoen gulden. Op dit moment doen we ons best om het zo goed mogelijk te onderhouden en eventuele problemen zo snel mogelijk op te lossen. Ons nadeel is dat we op een eiland zitten. Alles moet van buitenaf gehaald worden.”

www.versgeperst.com