• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het bestuur van Vereniging Bedrijfsleven Curaçao (VBC) maakt zich zorgen over het feit dat de hoogste ambtelijke positie, secretaris-generaal, mogelijk politiek wordt ingevuld. “Dit is naar ons oordeel zeer schadelijk voor de verdere ontwikkeling van Curaçao”, aldus VBC.

“Deze aanpak van vriendjespolitiek is een minachting voor één van de ankers van ons democratisch bestel, de ‘good corporate governance’”, meent VBC verder. “Hiermee wordt de klok teruggedraaid en het signaal afgegeven dat we niet gelijk lopen met de internationale ontwikkelingen alsmede die binnen het Koninkrijk.”

‘Politikeria’
In de media gaan verschillende berichten rond dat het kabinet heeft besloten om secretaris-generaals bij de ministeries politiek in te vullen. Deze vorm van politieke invulling wordt op Curaçao ‘politikeria’ genoemd. Het bestuur roept de regering op om snel publiekelijk te reageren op de berichtgeving.

Vriendjespolitiek
Volgens de VBC heeft Curaçao als modern land behoefte aan een overheid die open, transparant, betrouwbaar en onpartijdig is. “Benoeming in de ambtelijke dienst hoort niet gebaseerd te zijn op partij politieke relaties, vriendjespolitiek en cliëntelisme. Dit moet gebeuren op basis van kwaliteit, integriteit en deskundigheid.”

Vertrouwen
“Het vertrouwen in de overheid zal ernstig geschaad worden als dit wordt doorgezet”. Het bestuur van de vereniging verzoekt de overheid om ‘een benoemingsbeleid in te voeren waarbij iemands politieke voorkeur geen rol speelt.’

6 reacties op “‘Politikeria is schadelijk voor Curaçao’”

 1. tja new parties same old faces..

 2. “een benoemingsbeleid in te voeren waarbij iemands politieke voorkeur geen rol speelt” met deze regering ? Lubida oftewel “wishfull thinking”.

 3. Helemaal mee eens. Een SG hoort niet politiek gekleurd te zijn!

 4. Geen samen werking maar tegen werking … geen ondernemening maar onderuitgang….
  Deze politieke sjappies willen niet vooruit……….

  gaschiedenis blijft zich hier herhalen omdat die sjappies de geschiedenis blijven terughalen… PROGRESS……

  we are here today because we learned yesterday how to live tomorrow……

  and not live tomorrow to repeat yesterday

 5. VBC zet m op! maar vooral echt de media blijven opzoeken! laat het niet in een doofpot gaan! Elke nieuwe regering zet weer vriendjes op ambtelijke posities! Op wie kunnen we nog gaan stemmen? VBC vraag ook even tussendoor naar het regeerprogramma! media hoor je daar ook niet meer over.

 6. Het is toch allemaal een grote pot nat!!!!