• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curacao nieuws charles cooperCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte en minister van Vervoer Charles Cooper zijn van 21 tot 24 februari in Colombia voor een werkbezoek. Schotte bezoekt daar de Vitrina Turística Anato 2011. Cooper gebruikt de drie dagen om het snelbussysteem van Bogotá te bekijken en nieuwe inzichten op te doen.

Cooper gaat in Colombia kijken hoe het land de bustransport geregeld heeft en wat van toepassing kan zijn op Curaçao. Het snelbussysteem van Bogotá, genaamd Transmilenio, werkt met aparte buswegen. De minister bekijkt ook de verstedelijking van Bogotá. Het is de bedoeling dat Cooper de drie dagen gebruikt om zoveel mogelijk te zien en terug keert met nieuwe ideeën.

Netwerken
De Vitrina Turística Anato is het belangrijkste commerciële evenement op het gebied van toerisme in Colombia. Meer dan dertig landen uit de regio zijn hier vertegenwoordigd. Het is volgens Schotte heel belangrijk om daar aanwezig te zijn. Er is namelijk veel aandacht voor Curaçao en er zijn veel netwerkmorgelijkheden voor bedrijven.

Vliegvergunningen
Tijdens het bezoek aan Colombia zal Cooper ook in werkoverleg gaan met de Colombiaanse minister van Vervoer. Dit gaat over de vliegvergunningen van InselAir en DEA op Colombia. Avainca vliegt vanaf juni zeven dagen per week op Curaçao. Daartegenover staat dat DEA twee keer per week op Bogotá vliegt en InselAir is nog altijd bezig daarvoor een vergunning te krijgen. De minister gaat praten om deze zaak in betere banen te trekken.

9 reacties op “Cooper bekijkt bustransport Colombia”

 1. Godett was er laatst ook.. gaat nu elke minister op snoepreisjes..

 2. wat een vergelijking……. ze kunnen toch beter het bustransport op Curacao bekijken ? inzichten op doen hahahaha laat me niet lachen……. uitzichtloze inzichten COOPER!

 3. we zijn er achter ” hoeveel bussen je nodig hebt en Hoe je met de bus van de ene prostitue naar de ander kan in Colombia…. ” onderving cooper and Co

 4. Dacht even dat Cooper het licht had gezien met zijn “enquete” over het Caracasbaaiweg-probleem, maar nee hoor, een (snoep)reisje naar Bogota is veel en veel leuker en “beats” een saaie enquete en dat op kosten van de gemeenschap.

 5. Schotte & Co, denken zeker dat we allemaal bobo zijn.

 6. Nou dacht ik dat de heer Cooper eindelijk het licht had gezien met zijn enquete over de Caracasbaaiweg-situatie, maar weer vergis ik me, een (snoep) reisje naar Bogota is toch veel aantrekkelijker dan een saaie enquete, vooral als je zelf niets hoeft te betalen en nog minder hoeft te doen.

 7. Mensen, ik vlieg vaker naar Bogota, dus ik de stad vrij goed. De transimilenio is gemaakt tot vervanging van een metro! Het is daar niet mogelijk onder aards te graven dus moesten ze de “metro” (transmilenio) bouwen, die idee hebben zij van Curitiba, Brazilie gecopieerd.

  Dit is voor mij weer zoon snoeprijsje.

  Charli ku Gerri kuminda ANDRES CARNE de RES pami!

 8. Cool busbanen…… kunnen daar ook weer de gaten in vallen!

 9. Dushi Kòrsou vergelijken met een giga land met mega steden? Klinkt als een excuus voor een uitje. País Kòrsou kan beter zijn eigen ideeën ontwikkelen vanuit zijn eigen situatie met eigen mensen. Wat is e rmis met de kleine privé busjes die er nu rijden? Alleen misschien de vervuiling. Betere brandstof en verplicht onderhoud en controles lijken me een minder kostbare oplossing. Verder lijkt het me ook beter om maatregelen te treffen dat het niet nodig is om zo veel rond te rijden als nu. Denk aan schooltijden. Gebruik van kleinschaliger winkels in eigen buurt enz.