• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

ellavogelaar.jpgCURAÇAO – Minister Vogelaar heeft gisteren haar ontslag aangeboden. Deze week bezocht Vogelaar Curaçao en kondigde aan dat de Verwijsindex Antillianen (VIA) van de baan was. Op de Antillen werd dat bericht met blijschap ontvangen, in Nederland besloten de PvdA-ministers het vertrouwen in haar op te zeggen.

De reden om het vertrouwen in haar op te zeggen was dat ze haar gezag zou zijn kwijtgeraakt. Daardoor zou Vogelaar geen succesvol integratiebeleid op poten kunnen zetten. De ex-minister liet weten zich niet te herkennen in de kritiek van haar partijgenoten. “Ik had deze klus graag afgemaakt.”

Emily teleurgesteld
De Antilliaanse minister-president Emily de Jongh-Elhage betreurt het vertrek van Vogelaar. “Ik heb haar leren kennen als een hard werkende bewindsvrouw met het hart op de juiste plek. Ze wist moedige beslissingen te nemen. Vogelaar heeft tijdens haar bezoek warme en gemeende belangstelling getoond voor de bevolkingen van de Nederlandse Antillen die in moeilijke situaties leven en wonen.”

VIA en prachtwijken 
Vogelaar kondigde maandag aan dat de VIA van de baan was. Dinsdag tekende ze een intentieverklaring voor het opzetten van een prachtwijk op Curaçao. Op beide beslissingen kreeg Vogelaar veel kritiek vanuit Nederland; op de Antillen ontmoette ze vooral positieve reacties.

Bron:
Nu.nl en Antilliaans Dagblad

Lees meer:
Definitief geen VIA
Prachtwijken nu ook op Curaçao
‘Jongeren hebben hier ook toekomstperspectief’
VIA? Nee, VIR!

1 reactie op “VIA doet Vogelaar de das om”

  1. Ach , het is een wat wazig typetje met teveel ideeën misschien, ongetwijfeld allemaal goedbedoeld, echter haar vertrek / ontslag wordt nu op de VIA gegooid en dat klopt niet helemaal. PvdA wilde allang van haar af en opvolger stond al achter het gordijn !
    Ook dat kan ik me voorstellen, als bewindsvrouwe nl ongeschikt, maar nu net weer doen of antillen haar de kop hebben gekost, gaat mij een brug te ver .