• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Als er één weg bekend staat om zijn ellenlange files, is het de Caracasbaaiweg. Door de Dienst Ruimtelijk Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV) is een project opgezet om hier iets aan te doen. De eerste stap is het betrekken van de bewoners in de omgeving via een vragenlijst.

Alle bewoners uit de regio (Seru Lora, Salina, Dominguito, Roos Santu, Koraal Specht, Steenrijk, Montaña, Seru Grandi en Spaanse Water) krijgen een enquête in de bus met een link naar de vragenlijst. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere de tijdstippen en reden waarom de Caracasbaaiweg binnen jouw huishouden wordt gebruikt.

Bijeekomsten
Voor mensen die geen held zijn in het gebruiken van internet, zijn er bijeenkomsten om met een medewerker de vragenlijst in te vullen. Op zaterdag 19 februari is dit van 14.00 tot 17.00 uur in het buurtcentrum van Rooi Santu en Montaña. De dag daarop van 14.00 tot 17.00 uur in Janwe en Koraal Specht.

5 reacties op “Eerste stap project Caracasbaaiweg”

 1. Het bedrijfleven moet de werknemers flexibele werktijden geven! Daarnaast moeten de scholen niet allemaal tegelijk beginnen! De meeste scholen en bedrijven beginnen allemaal om 7.30 uur!

 2. Er zijn van die telautomaten geplaatst bij de stoplichten van salina, Pablo Frederik, maar de luchtbuizen waar auto’s overheen rijden om te tellen, liggen al een paar dagen verspreid over het kruispunt en functioneren dus niet meer. Nu ben ik benieuwd wat de resultaten van de telling zijn: “Och het valt best mee, maar 300 auto’s in een week geregistreed”

 3. Krijg je er van als je allemaal alleen in je dikke auto naar van alles op en neer wilt op ongeveer het zelfde moment. Ik zou zeggen doe vooral geen ouderwetse infrastructurele oplossingen. Waar het wel op lijkt als je dit zo onderzoekt.
  Doe eens modern. Stop glasvezel in de grond tot in elk huis en werk meer vanuit huis.
  Moet je natuurlijk als frutsel eilandje niet zo stom zijn om te denken dat je op die schaal je infrastructuur in handen van de ‘vrije markt’ moet geven. Beetje visie mensen. Communicatie is fundamenteel en hoort dus gewoon in overheidshanden, althans de infrastructuur. Zo ook voor water en electra.

 4. i.p.v. van gewoon ordinair tellen, heeft Cooper zijn ei van Columbus gevonden in de vorm van een “vragenformulier”, hoe verzin je het.

 5. Ik heb de website geprobeerd in te vullen maar ben gestopt bij het invulgedeelte over hoe laat je waar rijdt. Het is erg onoverzichtelijk en de keuzemogelijkheden zijn te beperkt. De informatie die ze vragen kan volgens mij veel makkelijker en accurater worden verkregen door de auto’s te tellen die op en rondom de caracasbaaiweg rijden. Zoals zo vaak is het iniatief uitstekend, maar de uitvoering een stuk minder.