• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een paradijselijk Gay Resort aan de Sint Jorisbaai. Dat is het plan van de Duitse ontwikkelaars Carlo Didillon en Alexander Schwab. Zij hebben plannen om langs de baai minstens vijftien hotels te bouwen. Natuurorganisaties, surfers en DROV tasten in het duister over het resort.

Op de site Davionlagoon.com laten Didillon en Schwab een uiteenzetting zien van hun plannen. Het resort zal vijftien ‘thema’ hotels tellen. Daarnaast moet er een entertainment – en shopping center, haven en office park komen. Op de site wordt ook aandacht besteed aan de ‘gayfriendly’ sfeer van Curaçao.

Investeerders
De twee ontwikkelaars zijn nu nog op zoek naar investeerders. Voor de eerste fase van het project hebben ze zes miljoen euro nodig. Daarna voor de tweede fase nog eens 150 miljoen en voor de laatste fase moet er 1.1 miljard euro in de kassa rinkelen. Het duo zoekt internationale investeerders en is van plan hiervoor langs 28 steden in de vijf continenten te toeren.

Beschermd gebied
Ook voor Yvette Ravenau van Amigu di Tera zijn de bouwplannen nieuwe informatie. “De Sint Jorisbaai is een conserveringsgebied. In principe moet elke ontwikkelaar die een vergunning aanvraagt om daar te bouwen ‘nee’ te horen krijgen.” Volgens Ravenau zijn er goede redenen waarom de Sint Jorisbaai een beschermd gebied is. “Denk aan de mangroven en het makuaka eilandje, de toevluchthaven van de skèrchi. Bouwwerkzaamheden zullen de natuur in het gebied aantasten.”

Illegaal
Het zal haar niet verbazen als er toch gebouwd wordt langs de baai. “Er zijn genoeg plekken aan het Spaanse Water die als conserveringsgebied gekenmerkt waren, waar nu toch hotels staan. Op Curaçao beginnen veel projecten illegaal, waarna ze de politiek in een hoekje drijven en het toch goedgekeurd wordt.” Dienst Ruimtelijke Ontwikkeling en Volkshuisvesting (DROV) bevestigt dat de Sint Jorisbaai een conserveringsgebied is en weet niets van de bouwplannen.

Surfers
Het gebied, dat in handen is van familie Bakhuis, is ook de thuisbasis voor wind- en kitesurfend Curaçao. De surfers maken zich grote zorgen over de plannen. “Het zou weer een natuurgebied zijn dat plaats moet maken voor een resort. Dit is één van de weinige plekken op Curaçao waar je kunt kitesurfen. Daarnaast zijn er veel activiteiten voor lokale kinderen en wordt het gebied intensief gebruikt door wandelaars en natuurliefhebbers. Daarom we willen dit gebied behouden zoals het is,” aldus kitesurfer Karien.

Uitwerking Davion Lagoon aan de Sint Jorisbaai

18 reacties op “Gay Resort aan de Sint Jorisbaai?”

 1. helemaal met Roseline eens, sunset waters kan prachtig ontwikkeld worden voor dit gebeuren.
  schitterend gebied en is tevens een opsteker voor de bevolking van Banda Bou.
  werkgelegenheid en investeerders zijn welkom, maar geen natuurgebieden verder om zeep helpen.
  de mangroves daar moeten beschermt worden.

 2. @Rene, helemaal mee eens!!……Mensen zien inderdaad niet the Big picture. Meeste mensen leven maar om te leven en denken niet na over de echte dingen van het leven.

 3. Hier moeten ze echt met hun poten afblijven.sunset resort en habitat uitstekend plek om tot homoresort te ontwikkelen.En als de regering niks hier tegen doen nemen wij (groot deel bevolking) eigen rechten in handen ter bescherming van onze conserveerings gebied.HASTA LA VICTORIA SIEMPRE.

 4. @ Rene, ik sluit me aan jou mening! Top

 5. @klipper…Mooi voor het island. Trouwens het is privé terrein als die mensen willen ontwikkelen doen ze dat toch…Dan weet je totaal niet wat voor gevoelen dit allemaal heeft voor zo’n gebied. Mooi voor het eiland….Zeker niet want als de economie slecht gaat dan heb je weer een verlaten gebied en de natuur is verwoest. En btw het is privé gebied maar je mag niet zomaar gaan bouwen, zij mogen het beheren!
  Als mensen hun ogen zouden open en zien wat momenteel al de gevolgen zijn van de Isla en al de boten die rond varen is het erger dan men denkt . Koralen zijn aan het uitsterven, per jaar gaan 18 mensen dood door isla (veel mensen weten dit niet eens). Het punt is wij leven niet in balans met de natuur. Terwijl wij de natuur nodig hebben om te leven en wat wij nu doen is juist het omgekeerde. Rond de wereld zijn wij de wereld aan het verwoeste met alle gevolgen van dien. Het zo mooi zijn dat wij als Curaçaoënaar de wereld kunnen wijzen hoe het wel zou moeten. The green Island of the Carribbean. De gedachten gang van making more profit moet veranderen naar thinking green. Uiteindelijk hebben wij ons zelf mee!
  !

 6. Die vent zoekt geldschieters ….. om ze te bestelen…. HOMOSexuelen Hebben veel geld you know ….hahahaha

 7. Mooi voor het island. Trouwens het is prive terrein als die mensen willen ontwikkelen doen ze dat toch

 8. @ Joost, Ik snap heel goed wat je bedoeld maar helaas moeten wij “vertrouwen” hebben in deze regering dat dit niet zover komt. Ik zeg altijd het is allemaal een grote pot nat en ik vertrouw nooit op de politiek. Maar hoe dan ook als het niet de regering is moeten wij als volk opstaan en zeggen: tot zover en niet verder!!! Viva la revolution

 9. @yobomama, de regerign ha ha die zullen juist als eerst het verkopen.. knip zal ook prive worden.. deze regering denkt alleen aan zichzelf!

 10. Laten we waken dat er geen wildgroei in projecten ontstaat die een aanslag pleegt op de (natuur)diversiteit die er op Korsou gelukkig nog bestaat. Bundelen en combineren van initiatieven en asfstemmen (ook in dit geval schijnen er te weinig partijen op de hoogte te zijn van dit plan).
  Laten we met z’n allen bijvoorbeeld onze support geven en meedenken aan een schone opzet voor het ISLA terein!
  Hier valt “natuur/milieuwinst” te behalen en een tegelijk wordt een mooi imago voor Korsou opgebouwd in de hele wereld!
  Eerste aanzet is bv GREEN TOWN CURACO waar met de nodige aanpassingen in een definitieve uitvoering een schitterend (werkgelengeneheidsplan met duurzame vooruitzichten) resultaat kan groeien!

 11. Goede publiciteitsstunt!

 12. Investeerders zijn helemaal losgeslagen op Curacao. Het handje klap onder de tafel heeft al plaatsgevonden.

  Het wordt tijd dat Schotte gebieden gaat aanwijzen en vastleggen waar NEVER NOOIT bouwactivitetien mogen plaatsvinden. Regelmatig controleren en een bulldozer erop uit sturen is de enige mogelijkheid om dit in de kiem te smoren.

  Eigenaren van terreinen rest dan maar een ding. Verkopen aan de overheid, zodat wij onze kwetsbare natuurgebieden kunnen behouden.

  Misschien wordt het tijd dat het volk opstaat en massal protesteert tegen dit soort praktijken. Als wij zelf niet voor ons eigen groen opkomen hebben wij alleen maar beton en dor hout over.

 13. Waarom net daar! Dit zullen we niet pikken en hopelijk zal de regering dit stop zetten zoniet is het aan ons de taak!

 14. Het zou heel jammer zijn als dit project op sint joris zouden doen…Er zijn genoeg andere plekken waar dit kan…Coral Estate- Habitat…dus geen nieuw gebied omtoveren tot een resort!

 15. Top idee maar niet op die plek, staat nog een resort leeg, voormalig sunset waters.
  Er is een goede markt te bereiken, de meeste homosexuelen hebben een dubbel inkomen en kunnen een goede bijdrage opleveren aan het toerisme.
  Maar st Joris omploegen zou met recht een flikkerstreek zijn!

 16. SCHANDE!!!!

 17. Wat een kapitale schande! Weer zal natuur moeten wijken voor harde munten! Wie stopt nou eens die gehaaide, verwerpelijke projectontwikkelaars?? Wie kan er benaderd worden om dit te stoppen??

 18. Dit plan lijkt mij een ecologische ramp!!!! 15 hotels!!!!!!! Vergeet de zeldzame zoetwater planten die hier te vinden zijn ook niet