• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Paniek over de gedaalde goudprijs is niet nodig. Waakzaamheid is wel geboden. Dat vindt ex-minister Gregory Rusland. Ook parlementariër Henk Ramnandanlal maakt zich geen zorgen. “Al zou de goudprijs tot 500 dollar dalen dan is het nog steeds winstgevend voor Suriname”, zegt hij.

Dat meldt De Ware Tijd. De scherpe val van de goudprijs komt enkele dagen nadat De Nationale Assemblee de goudovereenkomst met Iamgold goedkeurde. Gisteren lag de prijs op 1.367 dollar per troy ounce, terwijl die vorig week nog boven de 1.500 dollars lag.

Geen paniek
Rusland vindt dat paniek niet nodig is. “De samenleving moet weten dat als wij een besluit hebben genomen om een bepaald traject in te gaan wij niet snel in paniek moeten geraken. Ik heb altijd gezegd dat het volk duidelijk moet weten dat als wij meer risico’s nemen dat er ook een kans is dat jouw geld verloren gaat”, reageert hij nuchter op de ontwikkelingen in het buitenland.

Goudprijs
Volgens Ramnanandlal zijn alle factoren die geleid hebben tot stijging van de goudprijs in de afgelopen jaren nog steeds aanwezig. De aanleiding voor de dalende prijs heeft volgens hem te maken met de aanhoudende economische crisis, geluiden van oorlog in Azië en schrik in de Verenigde Staten na een terreuraanslag.

2 reacties op “‘Geen paniek om gedaalde goudprijs’”

 1. @Nee Zorro, goud heeft zijn hoogste tijd gehad.
  Water is het nieuwe ”goud” geworden. Zonder schoon water is er geen leven mogelijk.
  Helaas is het Surinaamse drinkwater zeer vevuild door goudzoekers.

 2. Waar komt die paniek vandaan? Dat is niet nodig, maar het is duidelijk, dat de inkomsten uit goud op dit moment minder zullen zijn en wellicht later weer zal stijgen.