• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - WijkaanpakCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft samen met enkele leden van zijn kabinet vergaderd om het ‘Plan Nashonal pa Desaroyá Bario’ op te zetten. Dit nationale buurtontwikkelingsplan moet ervoor gaan zorgen dat de structurele problemen in achterstandsbuurten opgelost worden.

De strategische sessie vond plaats in landhuis Groot Santa Martha en werd naast premier Schotte ook bijgewoond door minister Hensley Koeiman (Sociale Zaken, Welzijn en Arbeid), minister Jacinta Constancia (Volksgezondheid) en vertegenwoordigers van de integrale wijkaanpak.

Ontwikkelingsplan uitvoeren
Tijdens de bijeenkomst werden een aantal actiepunten besproken. Deze punten moeten worden geimplementeerd, zodat het ontwikkelingsplan kan worden uitgevoerd. Enkele punten die op papier werden gezet zijn:

– Elk jaar, beginnend in 2011, worden er 15 buurten opgeknapt. In 2015 moeten in totaal 60 buurten opgeknapt zijn en het kabinet Schotte gaat met ‘targets’ werken om dit te halen.
– Het Plan Nashonal wordt in mei gepresenteerd en zal ieder jaar geëvalueerd en waar nodig aangepast worden.
– Er zullen workshops met lokale stakeholders en internationale gasten georganiseerd worden om het Plan Nashonal voor te bereiden.
– De overheid gaat met landen in onze regio (zoals Colombia) samenwerken die veel ervaring op dit gebied hebben.
– Om het plan te financieren gaat de overheid activiteiten en projecten in de begroting opnemen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijkheid voor een ‘Banko di Bario’ (bank voor de buurt), waar de overheid en de privésector contributies kunnen doen.

Curacao Nieuws - Plan NashonalFoto: DCV

3 reacties op “60 buurten moeten worden opgeknapt”

 1. Zijn het niet altijd de europeanen geweest die de handen uit de mouwen staken. waarom wilde de ned. bevolking heel graag van de Antillen af denk je??
  Omdat ze te lui zijn dat ze het ene been voor het andere zetten en alleen maar ons geld opmaakten.
  Daarom zoeken ze het maar zelf uit.
  Curacao heeft een slechte naam in Ned. en niet ten onrechte. MIJ zien ze er nooit meer. was er voor het laatst begin 70-er jaren en vond het toen al niks.

 2. Ik lees dat er weer sprake is van een solide financiering …… activiteiten en projecten in de begroting opnemen. Lekker duidelijk en concreet.

  Simpele conclusie….. Er komt helaas niets van terecht. Deze regering heeft behalve het voeren van rechtzaken immers nog NIETS gerealiseerd en met een dergelijke financiering gaat dat natuurlijk ook niet lukken. Jammer voor de buurtbewoners.

 3. Het doet mij goed met een bepaalde regelmaat te lezen dat deze regering zich inzet voor onze jeugd. Ik heb al eerder een stuk geschreven over het belang en de noodzaak van penshonado’s bij de projecten voor de jeugd om deze te laten slagen. Jammer genoeg lijkt het alsof mijn landgenoten hier weinig oor naar hebben. Ze klagen liever over de jeugd dan dat zij een begeleidende hand toesteken. Ik zie voornamelijk Europese vrijwilligers hun best doen om hier en daar een handje te helpen waar het kan. Ik hoop dat deze overheid ook in deze richting kaders wil onwikkelen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken. U kunt mij hier ook over benaderen indien u beried bent mee te helpen om vrijwilligerswerk meer te promoten op het eiland.