• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Curacao Nieuws - InternetCURAÇAO – Dat Pais Kòrsou de internetextensie .cw krijgt, is al een tijdje bekend. Maar vijf maanden nadat het Bestuurscollege voor .cw koos, is het nog steeds niet mogelijk om een domeinnaam onder deze extensie te registereren.

Volgens TLD Source is het .cw domein nog niet aanwezig in de root servers, waardoor er geen domeinnamen geregistreerd kunnen worden. Voordat de registratries kunnen beginnen, moet onze regering ook nog enkele zaken in orde maken en moeten er regels vastgesteld worden om een naam onder het domein te kunnen kopen. Dit geldt ook voor de nieuwe extensies van Bonaire (.bq) en Sint Maarten (.sx).

Curaçao West Indies
Het Bestuurscollege heeft 24 september 2010 gekozen voor de .cw extensie voor Curaçao. Het domein staat voor Curaçao West Indies en werd gekozen, omdat de meer herkenbare codes al bezet zijn. Zo is .cu voor Cuba, .cr voor Costa Rica en .ca voor Canada.

Universiteit van de Nederlandse Antillen
De nieuwe internetextensies moeten .an, de domeinnaam van de Nederlandse Antillen gaan vervangen. .an wordt beheerd door de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA). De UNA zorgt, behalve voor de toekenning van het domein, er ook voor dat de bijbehorende regels nageleefd worden.

5 reacties op “.cw nog steeds niet beschikbaar”

 1. CW = Curacao, Willemstad… Lost alle problemen op. Schotte, graag gedaan.

 2. Romien…. lees het hele stukje… dan lees je ook het volgende … ” The word “Caribbean” has multiple uses. Its principal ones are geographical and political. The Caribbean can also be expanded to include territories with strong cultural and historical connections to slavery, European colonisation and the plantation system.

  Ohhh ja toch weer die slaven tijd …. die wij opschool kennen als the VOC en the WOC…… die vervoerde meer dan alleen maar rijst en pepers…..
  ja een hele boel negers…… en CW …. CURACAO WEST INDIES zou na allen naamsveranderingen die hebben plaats gevonden vanwege discriminatie en verkeerde gedachten over onze historie dus niet in het plaatsje thuis horen…..

 3. er zijn echt mensen di praten en daarna denken als je alleen maar een beetje geschiedenis wist dan zou je weten waarom het CW word http://en.wikipedia.org/wiki/Caribbean daar heb ik een link voor jou ga eff lezen van lezen word je slimmer

 4. Wat heeft deze regering wel voor elkaar gekregen??

  Verwijst “West Indies” trouwens niet te veel naar het koloniale verleden van Pais Korsou???? Hier heb ik Wiels nog niet over gehoord.

  Als “alle” extensies al in gebruik zijn geeft deze extensie in elk geval blijk van weinig creativiteit.

 5. WASTE OF TIME………. na al de naams veranderingen scholen straten en buurten ,west indies is misschien ook discriminatie. toch MR Wiels ? heeft een hele history die naam West Indies…….doet mij denken aan de slaven tijd …….