• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – De prijs van groenten stijgt sinds 2005 elk jaar met 15%. Hierdoor moet je voor een stronkje broccoli behoorlijk diep in de buidel tasten. Zorgt deze prijsstijging ervoor dat jij minder groeten eet of leg jij die paar cent extra toch neer? Versgeperst.com vroeg het voorbijgangers.

“Ik kook nooit”, reageert de 32-jarige Alex. “Het is veel te duur. Je kunt beter eten voor je laten maken bij een snék om de hoek, dit is makkelijker én stukken goedkoper.” Ook de 21-jarige Sander laat een zelfgekookt maal liever staan. “Ik haal vaak iets of eet een boterham. Om gezond te blijven neem ik elke dag een vitaminenpil.”

Goedkoop vlees
Ashley van 42 jaar is wel een echte keukenprinses. “Ik houd van koken en doe het elke dag. Groenten zijn goed voor je dus ik haal deze altijd vers op de markt. In de supermarkt zijn ze veel te duur, maar op de markt is het goed te doen.” De 26-jarige Annemiek koopt wel groenten in de supermarkt. “Ik merk weinig van de stijging, maar let er eerlijk gezegd ook niet zo op. Ik koop wat nodig is. Groenten zijn misschien duur, maar vlees is relatief goedkoop.”

Motiveren
“Ik koop altijd groenten uit blik”, vertelt de 21-jarige Ernst. “Dat is ook gezond en een stuk minder duur dan verse groenten.” Mevrouw Verveen van 72 jaar maakt zich zorgen over de stijging. “Ik kook altijd groenten, maar de jeugd steeds minder. Met deze stijgingen motiveer je hen ook niet dit wel te doen. Ze halen troep bij een toko of fastfoodketen en ik begrijp dat ook wel. Het is ontzettend zonde.”

5 reacties op “‘Je kunt beter eten halen, dan koken’”

 1. het is ook te zien dat veel mensen niet zelf koken…..
  Je bent tenslotte wat je eet…… en sommige mensen hebben meer nodig dan een vette hap bij de snack….. vitamintjes en mineralen zitten niet je je sate batata…..

  grow your own ! gebruik je eigen tuin voor meer dan die rotzooi die er al jaren ligt…
  graaf een gat… plant een fruitboom…… graaf er nog een paar … Tomaten sla en marijuana doen het hier heel goed ….! FRESH !

 2. Helaas, ook de nieuwe regering doet hier NIETS aan. Veel geschreeuw maar weinig wol.

 3. Correctie

  Het is niet AAKV maar AKKV.

  Meer informatie bij R.van Loohuizen oud voorzitter van de AKKV.

  Jan Haaijenweg 12 tel 736 5021

  hoogachtend P.van Aalst doe er wat mee.

 4. Het is is schandalig dat er in de supermarkets op Curacao en op de markten het fruit en groentes zo duur zijn.
  Ben deze week op de grote fruit en agrarische beurs geweest in Berlijn geweest en wat daar aangeboden wordt uit het Caribies gebied goedkoop en goede kwaliteit.
  Voorbeeld 1 mango uit de Dominicaanse Republiek in Berlijn 50 euro cent en dat is maar een voorbeeld.
  Dit kan en moet goedkoper worden op Curacao.
  Dus minister Hakim aan je werk.

  Hoogachtend P.van Aalst heb 6 jaar op Curacao gewoond en kom elk jaar terug voor vakantie, daar is toch ook nog een AAKV op het eiland.

 5. Vieze plakkerige en vooral zoutige eten bij een snek is echt ongelooflijk…..smerig! Smaken verschillen! goedkoop is altijd nog thuis eten! Voor 6 gulden heb je ruim een kilo aan kippenpoten!