• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – KLM meldde maandag dat zij vanaf november maar liefst negen keer per week de route Amsterdam-Curaçao gaat afleggen. Ondanks de stop van Martinair, zullen er volgens KLM meer stoelen beschikbaar zijn naar Curaçao. Wereldomroep zet echter een groot vraagteken bij deze uitspraak.

“Willemstad moet 390 stoelen per week inleveren ten koste van Bonaire”, meldt Wereldomroep. “Het wegvallen van Martinair op Aruba wordt weliswaar opgevangen door KLM met 2.080 stoelen meer op jaarbasis, maar Curaçao levert 20.280 stoelen in op jaarbasis.” De redactie van Aworaki (Wereldomroep) maakte een berekening waarin duidelijk te zien is dat Curaçao er 390 stoelen per week bij inschiet.

Tussenstops
Woorvoerder van KLM Simone Wickenhagen liet eerder aan Versgeperst.com weten dat ‘het een feit is dat er 4000 stoelen naar Curaçao bijkomen op jaarbasis’. “Het aantal vluchten wordt minder, maar het aantal stoelen meer.” Deze groei ligt volgens Wickenhagen aan het type toestel waarmee de maatschappij vliegt en het feit dat Martinair meer tussenstops heeft waardoor een deel van de stoelen uitsluitend verkocht wordt voor vluchten naar de tussenbestemming.

Geen inzage
Over de berekeningen van Wereldomroep zei Wickenwagen dat zij zich hierin kon vinden en deze realistisch waren, maar desondanks niet kloppen. In verband met concurrentieoverwegingen wilde zij geen inzage geven in de verdeling van stoelen op vluchten met een tussenstop.

7 reacties op “Onduidelijkheid over stoelen KLM”

 1. Beste Gerrit, ja, ik ken de geschiedenis van de Antilliaanse luchtvaart vrij goed en daarom mijn reactie, dat die niet aan jouw besteed is is jouw probleem. Wat willen we nu eigenlijk ? We kunnen niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en zullen, als wij het zelf niet kunnen, genoegen moeten nemen met wat er voor ons geregeld wordt en dan niet gaan zitten janken. Is dit nu duidelijk genoeg voor je ?

 2. Wimpiri? je kent toch de geschiedenis van een eigen luchtvaartmaatschappij op Curacao? dat kost de bevolking miljoenen door weer wanbeleid!

 3. al geboekt ! voor 1000 piek sjappies…… naar NL April 27 ….. moet je de prijzen nu eens zien die zelfde tickets gaan voor 1400 naffels nu …. straks nog meer …. boek vroeg … dat scheelt je centjes!

 4. Laten we onze eigen nationale luchtvaart maatschappij oprichten, dan zijn dit soort grappen meteen afgelopen !

 5. KLM realiseert zich dat toeristen ook niet gek zijn. Zolang het eiland zogenaamde bestuurders heeft die openlijk zeggen dat toeristen zelf maar voor hun eigen veiligheid moeten zorgen en niets doen aan de verdere verloedering van Curacao nemen ze bij KLM de juiste beslissing. Eerst zien, dan geloven.

 6. de KLM is een onbetrouwbare partner gebleken.
  ons blij maken met een dode mus…..
  extra toestellen inzetten en de ticketprijzen omlaag.

 7. Dit betekend dus meer dan 20.000 Europese toeristen minder op Curacao per jaar. En vliegtarieven die behoorlijk omhoog zullen gaan. Dit zal in de toeristensector hard aankomen. Het ging al niet zo best en dit zal zeker tot verlies van veel arbeidsbanen gaan leiden. Minister Hakim ACTIE!!