• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

zwerverCURAÇAO – De vijf mannen die verdacht werden van zware mishandeling en bedreiging van een choller, hebben straffen opgelegd gekregen tot maximaal 2,5 jaar. De straffen zijn lager uitgevallen dan wat het Openbaar Ministerie had geëist.

Het slachtoffer nam zijn intrek in een onafgebouwd huisje op het erf van de hoofdverdachte en deed allerlei klusjes voor hem. Zo hielp hij met de verkoop van drugs, meldt Amigoe.

Gewelddadig
Het ging mis toen het slachtoffer zelf de drugs ging gebruiken en spullen stal van de hoofdverdachte. Die werd op zijn beurt zeer gewelddadig tegen het slachtoffer. Nadat de hoofdverdachte samen met vrienden het slachtoffer met vuistslagen had mishandeld, dreigden ze met een draaiende zaagmachine één van zijn handen af te zagen. Het slachtoffer werd gered door de moeder van de verdachte. Vervolgens werd de choller negen uur lang opgesloten in een hondenhok. Ook is het slachtoffer door de verdachten naar de noordkust gebracht, waar werd gedreigd hem in zee te gooien.

Persoonlijk bezit
Tegen de hoofdverdachte en zijn handlanger werd acht jaar cel geëist. Zij werden uiteindelijk veroordeeld tot dertig maanden, waarvan tien voorwaardelijk, met een proeftijd van twee jaar. Tegen twee andere verdachten was vier jaar cel geëist, waarvan vijftien en twaalf maanden werden opgelegd.

Volle vaart
De vijfde verdachte kreeg een straf van twaalf maanden. Hij reed eerder met volle vaart in zijn pick-up op de choller af, die net op tijd kon wegspringen. De feiten werden volgens Amigoe zwaar aangerekend, omdat de mannen op de zitting duidelijk de ernst niet leken in te zien van de gepleegde feiten. Als bijzondere voorwaarde stelde de rechter dat de mannen tijdens hun proeftijd geen contact mogen hebben met het slachtoffer.

www.versgeperst.com