• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Hoe Zit Dat Nou EigenlijkCURAÇAO – Je vraagt het je vaak genoeg af: Hoe zit dat nou eigenlijk? Elke week schrijft Versgeperst.com over een actueel onderwerp voor het Dolfijn FM Magazine. Deze week zochten we uit hoe het zit met de nieuwe regels die op de planning staan voor het importeren van nieuwe en gebruikte auto’s.

Onlangs werd aangekondigd dat er een nieuw keuringsteam komt om de regels rondom het importeren van auto’s strakker aan te trekken. De enige keuring die een aangekomen auto nu ondergaat voordat hij aan de nieuwe eigenaar wordt verkocht, is die bij het Keuringslokaal. Er zijn geen richtlijnen betreft de veiligheid en andere aspecten van een auto. In het nieuwe team zullen onder andere de dienst Motorrijtuigenbelasting en Keuring (MBK), het Keuringslokaal en Algemeen Juridisch Zaken (AJZ) vertegenwoordigd zijn.

Total loss
Peter van Buijtenen van Garage Cordia staat helemaal achter dit project van DOW. “Eigenlijk loopt dit project al jaren. Op dit moment kan iedereen elke auto importeren via de legale weg. Zelfs auto’s die in het buitenland technisch total loss zijn verklaard kunnen hier worden geïmporteerd.

Niet waterdicht
“De geïmporteerde gaat auto naar het Keuringslokaal, maar dat stelt niet veel voor. Er wordt alleen gekeken of een auto remt en ruitenwissers en gordels heeft.” Volgens Van Buijtenen is het huidige systeem niet waterdicht. “In Nederland wordt er ook gekeken naar C02-uitstoot en zijn airbags verplicht. Ik heb er totaal geen bezwaar tegen dat er een betere keuring komt om de verkeersveiligheid en een stukje milieu te waarborgen.”

Stuur aan de rechterkant
Een belangrijk punt dat het nieuwe keuringsteam wil aanpassen, is het stuur aan de rechterkant. Wekelijks komen er uit Japan auto’s aan met het stuur aan de verkeerde kant. Vooral onder de dragracers zijn deze auto’s populair, want ze zijn snel en goedkoop. Vorig jaar werd er al vaker gespeeld met het idee om dit soort auto’s te verbieden, nu kan het er misschien toch van komen met dit nieuwe keuringsteam.

Juridisch
Melvin Doran, hoofd Stoomwezen en Elektriciteitsvoorziening, is verantwoordelijk voor het nieuwe team. “Het is de bedoeling dat het team de auto gaat controleren vanaf de import tot aan de vernietiging van het voertuig waarbij alles geregistreerd wordt.”  Doran geeft aan dat dit jaar de regels juridisch worden vastgelegd waarbij airbags en sturen aan de rechterkant zeker in worden opgenomen.
 

1 reactie op “Strengere regels import auto’s?”

 1. HAHAHAHAHA blijf lachen op deze klip…… moet je eens kijken wat er hier rond rijd zonder rechts stuur….. dat heeft totaal niets met onze veiligheid te maken….

  Al die stinkende lekkende en rottende roestbakkies… weg ermee!
  al die Amerikaanse autos die TOTAAL LOS ZIJN VERKLAARD in the USA … weg ermee!
  die amerikaanse troep is AFGEKEURD! .zullen nooit werkende airbags hebben !.. en word hier goed gekeurd ?>?>?

  Het keurings lokaal zou zelf de keuring niet doorkomen…. afgedankte troep … en ongeschoolde die niet eens het woord CO2 niet eens spellen….
  laatstaan het meten ervan met onze lekker diesel busjes .

  Blijf rijden of roken op deze klip ! al die praatjes vullen geen gaatjes…..

  DOW…… = DEZE OPENGEBROKEN WEGEN begin daar eens mee !