• Recente reacties

  • Facebook

  • Twitter

  • Validator w3.org

  CURAÇAODe eerste Primary Health Care bijeenkomst georganiseerd door de Raad voor de Volksgezondheid Curaçao vindt morgen plaats. De bijeenkomst is georganiseerd in samenwerking met de Universiteit van Curaçao en de Stichting Rode Kruis Bloedbank.

  Al in 1978 werd het concept van Primary Health Care geïntroduceerd door de Wereld Gezondheid Organisatie (WHO). Deze benadering wordt zowel gezien als een filosofie met betrekking tot de gezondheidszorg en als een model om de gezondheidzorg te leveren. De focus van Primary Health Care is gericht op het voorkomen van ziekte en het promoten van gezondheid.

  Samenwerking
  De bijeenkomst staat vooral in het teken van intersectorale samenwerking. Het uitgangspunt hierbij is dat welzijn en gezondheid sterk gerelateerd zijn aan economische- en sociale ontwikkelingen. Deze zijn weer afhankelijk van overheidsbeleid. Intersectorale samenwerking betekent dat experts uit de gezondheidszorg samenwerken met bijvoorbeeld onderwijsdeskundigen, huisvesting experts, werkgelegenheid deskundigen en immigratie ambtenaren.

  Voor iedereen
  Bij de bijeenkomst zijn niet alleen mensen uit de (para) medische sector uitgenodigd. Juist ook mensen uit ander sectoren zoals werkgevers, vakbewegingen en de overheid zijn welkom. Geïnteresseerden kunnen van 08:30 tot 16:30 uur terecht op de Universiteit van Curaçao.

  www.versgeperst.com