• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er is nu alleen nog een schip, maar binnenkort staat er een heuse vuurtoren aan de Pareraweg. De voorbereidende werkzaamheden zijn al van start gegaan. Directeur van aandeelhouder Amicorp Hedde Plas, eigenaar van het eerste gebouw, spreekt van een mooi contrast met het eerste gebouw.

De directeur vertelt dat zij niet de ontwikkelaar zijn. “De ontwikkelaar is Amicasa Property Development. Wij zijn wel nauw betrokken bij de bouw, vanwege de verbinding tussen het eerste gebouw en het nieuwe gebouw.” Beide gebouwen komen met elkaar in verbinding en delen gezamenlijk een bedrijfsrestaurant, receptie en andere voorzieningen.

Start
“Het is nog onduidelijk wanneer we starten met de bouw van de vuurtoren”, legt Plas uit. “De bouwvergunning is nog niet afgegeven, maar we verwachten niet dat dit nog lang duurt. We denken in mei te kunnen starten met de bouw. De bedoeling is dat de toren in juni 2012 klaar is.“ Het totale investeringsbedrag staat nu op 15 miljoen gulden.

Bedrijfspanden
Het nieuwe gebouw telt 3000 verhuurbare meters, zeven verdiepingen met uitzicht op zee en de haven. De vuurtoren is net als het vorige gebouw bedoeld voor verhuur. “Het worden bedrijfspanden bestemd voor de financiële en juridische dienstverlening,” meldt Plas. “Het nieuwe gebouw vormt een groot contrast naast het gesloten eerste gebouw. Het eerste gebouw telt lange lage lijnen, dit gebouw wordt open, transparant en veel lichter.”

1 reactie op “Start bouw vuurtoren in mei”

  1. Dus als ik het goed begrijp zullen er dan twee lelijke gebouwen naast elkaar staan in Parera?