• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Postmuseum stelt vanaf vandaag een nieuwe expositie ten toon. De verzameling bestaat uit postzegels met afbeeldingen van de onderwaterwereld, zoals dolfijnen, kikkers, krabben en andere waterzoogdieren.

De zegels zijn afkomstig uit veertig verschillende landen, waaronder Polen en de Fiji-eilanden. De opening van de expositie wordt verricht door de voorzitter van het museum, Karel Aster.

Vaste collectie
Naast deze onderwatertentoonstelling is de vaste collectie te zien, waarbij niet alleen de geschiedenis van de postzegel belicht wordt, maar ook de ontwikkeling ervan. Ook zijn er allerlei objecten te vinden in het museum, zoals frankeermachines en een originele posthoorn. Het museum is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van tien tot vier uur en de onderwaterexpositie is te bezoeken tot 1 juli.

1 reactie op “Postmuseum opent nieuwe expositie”

 1. Geachte mevrouw, mijnheer,
  Ben op zoek naar informatie over het satelliet grondstation op een postzegel van Ned. Antillen, uitgegeven in een serie van drie op 16 oktober 1978. Deze info gebruik ik in een artikel voor het Engelstalige kwartaalblad ORBIT. De conservator postwaarden van het Museum voor Communicatie in Den Haag, Monique erkelens, heeft mij hiervoor naar U verwezen. Volgens haar heeft u ook nog de originele ontwerpen? Ging het op de postzegel om een bestaand grondstation, is het er nog enz.
  Hartelijk dank voor uw medewerking.
  Met vriendelijke groet, Bert van Eijck,
  gepensioneerd (filatelie) journalist.