• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Natuurorganisatie Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft gisteren in de Tweede Kamer aandacht gevraagd voor de natuur op de Antillen. Er is dit jaar zes ton euro beschikbaar gesteld voor de projecten van DCNA. Stientje van Veldhoven van D66 was onder de indruk van hun presentatie.

In 2007 heeft minister Alexander Pechtold besloten een 10-jarige subsidieregeling aan DCNA goed te keuren, ter ondersteuning van de natuur op de Nederlandse Cariben. Met dit geld kan DCNA haar plannen voor één land- en marinepark op elk Nederlands-Caribisch eiland financieren. Van Veldhoven wil deze subsidie waarborgen.

Bewustwording
Het doel van de overkoepelende organisatie is om de biologische rijkdommen van de voormalige Antillen op land en in zee te beschermen. DCNA heeft daarom de subsidie nodig om de financieringsbronnen voor natuurbehoud veilig te stellen. Daarnaast houdt DCNA zich bezig met het bevorderen van natuureducatie en bewustwording van natuurbehoud op de eilanden.

Beatrix
Zes parkorganisaties van de Nederlandse Cariben namen in 1998 het initiatief tot een regionaal samenwerkingsverband ter bescherming van de natuur. Deze samenwerking van parkorganisaties uit Aruba en de Nederlandse Antillen (Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten) kreeg in 2005 officieel vorm in de DCNA. Koningin Beatrix is sinds 2006 beschermvrouwe van de organisatie.

www.versgeperst.com