• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Albert Schweitzer College vsbo te Parera blijft vandaag en morgen dicht nadat de school in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer is geworden van koperdiefstal. Er is zowel immateriële als materiële schade. “We hebben voor 120 meter aan koperschade” vertelt directrice Lea Bernabela.

“De vandalen hebben koperen pijpen en leidingen van zowel de water- als gastoevoer meegenomen,” vertelt Bernabela. Omdat er op het terrein en in de gangen van het gebouw geen alarm zit, konden de vandalen ongestoord hun gang gaan. Het koperen materiaal dat is meegenomen, hebben de vandalen vervoerd in de Kliko’s van de school.

Immateriële schade
De laatste tijd stelen vandalen veel koper van scholen, omdat hier een overvloed ligt van het kennelijk zeer gewilde materiaal. Voor één meter koper, kunnen de vandalen 80 gulden krijgen. “De immateriële schade is nog veel erger,” vertelt Bernabela. “Proefwerken kunnen niet gemaakt worden, lessen niet gegeven en huiswerk kan niet worden nagekeken.”

Maatregelen
Het schoolbestuur van VPCO probeer de school nu draaiende te houden en dekt zelf de kosten, maar het is mogelijk dat de verzekering later een vergoeding geeft voor de materiële schade. Bernabela vertelt dat er wel maatregelen genomen worden om koperdiefstal in de toekomst te voorkomen. “Alle leidingen worden op dit moment al vervangen door kunststof buizen.” De school blijft zeker nog tot en met morgen dicht.

1 reactie op “Koperdiefstal treft Schweitzer College”

  1. en wat gaan ze doen om straks de computers te beveiligen !!!