• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte vertrekt deze maand richting Venezuela voor een gesprek met president Hugo Chavéz. Niet iedereen is even verheugd door dit nieuws of blij met de leider van ons buurland. Versgeperst.com vroeg de voorbijganger om een mening.

“Wat is er mis met een gesprek”, vraagt de 34-jarige Michelle zich af. “Het kan geen kwaad en ik denk dat het belangrijk is om goed contact te onderhouden met andere landen, met name buurlanden.” De 53-jarige Eunice sluit zich hierbij aan. “Een gesprek is niks, mensen maken zich druk om helemaal niks. Bovendien moet er ook over de Isla worden gepraat, dit gesprek moet er van komen.”

Uit de buurt
De 32-jarige Jan-Pieter is iets sceptischer. “Ik ben erg benieuwd wat Schotte gaat doen. Kiest de man voor Chavéz zijn corruptie of laat hij zich aan banden leggen door de Nederlanders? We zullen het moeten afwachten.” Ankie van 28-jaar heeft geen goed woord over voor onze buren. “We moeten zo ver mogelijk uit de buurt blijven van Venezuela en die stink Isla.”

Iets moois
“Ik vind dat er gepraat moet worden over een nauwere samenwerking op vele gebieden”, reageert de 29-jarige Marlies. “De landen liggen dicht bij elkaar en daar moet je gebruik van maken op economisch gebied, maar ook in de handel en het toerisme. Er kan nog best iets moois groeien op deze manier.”

1 reactie op “‘Er kan iets moois groeien’”

  1. ik neem aan dat Jan-pieter en Anki tot de Nederlandse allochtone groep in Curaçao behoren. Naar mijn mening hebben de Hollanders in Curacao helemaal niets te vertellen, laatstaan uitmaken met wie wij Curacaoenaars goede banden mee mogen of kunnen onderhouden. Dat is me wat moois zeg, wat een brutaliteit! Wij Curacaoenaars kunnen toch ook niet voor NL en de Hollanders uitmaken met wie, welke landen of volkeren zij goede banden mee mogen onderhouden? ook dat zou van onze kant een brutaliteit van jewelste zijn! Tussen Curacaoenaars en Venezuela zijn er sedert meer dan een eeuw heel goede banden geweest, o.a. door familieverbanden etc. Terwijl NL 9000Km ver verwijderd is van Curacao en erger, terwijl de Antillianen in nederland door de NLers ook nog als 3e rangsburgers behandelt worden. Bovendien ook zwaar gediscrimineerd door de NL overheden! Dus please hollanders, wij voelen ons zeer prettig om buren van Venezuela te zijn, dat laten we ons niet ontnemen door de hollanders, die overigens geen Caribeños noch LatijnsAmerikanen zijn!