• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Om aardgas te kunnen toepassen op het eiland, moet er eerst een infrastructuur worden aangelegd.Op deze manier kan aardgas worden ingezet als alternatieve energiebron om goedkopere stroom te leveren. Tot deze conclusie kwam het adviesbureau D-Cision dat door Aqualectra was ingezet.

Volgens D-Cision houdt dit concreet de bouw van een LNG-terminal in en de aanleg van pijpleidingen op het eiland zelf. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. Schotte stelt in zijn beleidsplan dat het genoemde energiebeleid het uitdrukkelijke uitgangspunt heeft dat er sprake zou moeten zijn van een energievoorziening die zoveel mogelijk gebruik maakt van gas.

Chavéz
Op verzoek van de Arubaanse premier Mike Eman, wil de premier de aanvoer van aardgas uit Venezuela ter sprake gaan brengen. Aruba is al overgegaan op‘double fuel capacity’. Hierbij kan zowel olie als aardgas opgeslagen worden. Dit onderwerp wil Schotte op de agenda hebben bij een gesprek met de president van Venezuela, Chávez.

Schaarste
Het behoeft een verdere analyse om te achterhalen in hoeverre dit vanuit het totale kostenperspectief economisch aantrekkelijk is. Deze verdere analyse wordt gemist in het beleidsplan van Schotte. Het adviesbureau vertelt bovendien dat er wereldwijd geen investeringen worden gedaan in Liquefaction plants. Het is niet ondenkbaar dat het komende decennium een schaarste op de LNG-markt optreedt.

1 reactie op “Invoer aardgas onzeker”

  1. Het expertise bureau mist verdere analyse in het beleidsplan van Schotte, haalt je den donder, Schotte sprak voor z’n beurt en had eerst een Task Force moeten instellen die hem dan wel verteld zou hebben niet zo te raaskallen en in het vervolg eerst NADENKEN.