• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “De partij MAN heeft toekomst,” zei partijleider Charles Cooper gisteravond bij de viering van 40 jaar MAN. Het was een van de laatste grote toespraken van Cooper, aangezien de partij na carnaval een nieuwe leider kiest. Op 6 februari 1971 werd MAN opgericht onder leiding van Don Martina.

De eerste jaren na de oprichting legt de partij vooral organisatorische basis. Op eilandsniveau krijgt de partij vertegenwoordiging in de Eilandsraad. Tussen 1975 en 1979 is de partij een combinatie aangegaan met de Frente Obrero Liberashon (FOL) die niet bleek te werken. In 1979 staat de MAN weer op eigen benen en krijgt de MAN zelfstandig zes zetels in de Eilandsraad en zeven in de Staten. Tussen 1979 en 2001 kent de partij zijn diepte- en hoogtepunten, maar is wel continu vertegenwoordigt in de Eilandsraad en de Staten.

Nieuwe leider
In september 2001 verlaat Don Martina het partijleiderschap. Er begint een nieuw tijdperk voor de partij met verschillende politieke leiders. In 2003 weet de partij het aantal zetels in de Eilandsraad stand te houden onder het leiderschap van Cooper. Op dit moment is de partij vertegenwoordigd door twee ministers en telt twee Statenleden. Bij de laatste verkiezingen in augustus stond Eunice Eisden op de eerste plaats. Cooper die de laatste vier verkiezingen lijsttrekker was, stond op twee.

2 reacties op “Jublieum MAN groots gevierd”

  1. De FOL is toch ook, op één man na, van het toneel verdwenen en de FOL en MAN zijn tijdgenoten, ze hebben schijnbaar alleen nog niet in de gaten dat hun tijd voorbij is.

  2. Afgelopen verkiezingen is wel gebleken dat de MAN geen toekomst meer heeft.. ruzie maken met iedereen en corruptie.. volgende verkiezingen zullen wel de PLKP achterna gaan