• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op voordracht van premier Gerrit Schotte is een Gemengde Taskforce Space Port in het leven geroepen. Deze commissie moet de vraag beantwoorden of een ruimtehaven op Curaçao financieel haalbaar is. Dat meldt Amigoe.

Verder moet de gemengde commissie alle rechtshandelingen, die te maken hebben met het spaceportproject, evalueren en monitoren. Het project gaat uit van de vestiging van een basis voor ruimtevaarttoerisme op Curaçao. De commissie moet de mogelijk financiële en juridische consequenties voor het land in kaart brengen, evenals de financiële haalbaarheid.

Kosten
In de gemengde taskforce zullen vijf personen zitting nemen. Zowel de premier als de ministers van Economische Zaken, Financiën en die van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning wijzen een vertegenwoordiger aan. Daarnaast neemt er ook iemand namens luchthavenbedrijf CAH plaats in de commissie. CAH is de grote drijfveer achter de plannen om een ruimtehaven op Curaçao te vestigen en zal dan ook de kosten van de werkzaamheden van de commissie dragen.

6 reacties op “Taskforce voor ruimtehaven op Curaçao”

 1. Ach, we zijn afgestapt van de “quick scans” het worden nu “task forces”, komt er ook een voor dat Green Whatever verhaal van de heer Casimiri ?

 2. Nou was ik toch echt van mening dat zo’n “financieële haalbaarheid” werd onderzocht voordat men er aan begon, niet op Curaçao blijkbaar !

 3. Waarom dit project als is gebleken dat een luchthaven die zo kort geleden is gebouwd niet aan zijn doel voldoet volgens de heren? Denk dat we met beide benen op de grond moeten blijven staan en ons niet blind staren naar de horizon. Maak eerst af wat goed moet functioneren dan kun je een visitie kaartje neerleggen voor het volgende project.

 4. Ik dacht dat de hele gedoe met spaceport afgerond was dus dat iedereen al handtekening heeft gezet en dat ze wachten op die vliegtuig maar ja mensen klachten over milieu vervuiling ?? volgens mij is het alleen 2x per dag dat die gaat vliegen en wat about isla en de oude auto’s op curacao die rondrijden they polluting 2 . and the project is aimed at people with money so i dont see why yall complaining

 5. stop dreaming people most of you never been below sealevel and now you want to go into outer space …… WAKE UP bunch of dreamers…another project that will fill the pockets of just a few and then it is out of BUSINESS !

 6. Enkel financiële haalbaarheid? Hoe zit het met de wenselijkheid van deze megalomane ideeën? Wie gaat hier echt wijzer van worden? Wie heeft de lasten van milieu vervuiling in allerlei vorm? Wordt dat ook financiee’l uitgedrukt?
  STOP de UITVERKOOP van dushi KORSOU door ZAKKENVULLERS!