• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

groentenCURAÇAO – Fruta pa Pueblo heeft haar deuren geopend in Souax West. Het bedrijf richt zich specifiek op het verkopen van fruit en het doel is gezonde, goedkope en goede kwaliteitsproducten aan de man te brengen. De minister van Economische Ontwikkeling, Nasser El Hakim, was aanwezig bij de opening.

Fruta pa Pueblo (Vruchten voor het Volk) wil met lokale agrariërs gaan werken om zo de lokale productie van fruit te stimuleren. Het bedrijf wordt geleid door Raymond Dorothea, die tevens de initiatiefnemer is van Fruta pa Pueblo.

6 reacties op “Stimulans voor lokale fruitproductie”

 1. En dan te bedenken dat zo’n veertig jaar geleden bij wijze van spreken een eilandsraadlid de vergaderzaal “uit” gelachen werd omdat hij wilde dat er aandacht werd besteed aan instand houden van dammen om zodoende regenwater op te vangen voor de teelt van groente en fruit. Er werd hem duidelijk gemaakt dat het telen van groente en fruit trabao pa katibu was. Dit zelfde eilandsraadlid stelde toen ook voor om de grote dicht geslibte baaien zoals Piscaderabaai, Jan Thiel, San Nicolaas etc.weer open te maken zodat de natuurlijke paaigronden voor de vissen weer bereikbaar waren. Nee, met als argument “wat de natuur heeft dichtgemaakt” moeten wij als mensen niet veranderen. Later is het hier en daar toch gedaan, maar dat was om andere redenen namelijk “real”estate” the fast buck.

 2. Antwoord aan Carlito : Dan moet je op Bonaire gaan wonen, op Nederlands gemeentes mag je wel je eigen shit verbouwen .

 3. Vraag Schotte ? mag ik nu ook mijn eigen Marijuana groeien inplaats van die misselijke troep die men hier op straat verkoopt ? en dat geld gaat naar colombia of Jamaica mon.

 4. Great, porfin un siudadano mas ta pensa algu hopi util pa hasi. Ban spera mas por sigi e ehempel aki. Exito Raymond.

 5. Ik kom uit een familie waar landbouw, tuinbouw en veeteelt heel normaal was. Op visite op het eiland merk ik dat de lokale bevolking net als in NL weinig tijd heeft voor het kweken van producten van eigen bodem. Het zal erg goed zijn als er vanuit het ministerie van LNV (als deze bestaat) of amigu di tera goede voorlichting aan de bevolking wordt gegeven hoe op kleine schaal in de eigen tuin voorzien kan worden in eigen onbespoten goede producten. Beginnen met het bouwen van regenbakken voor wateropvang. Door dit te doen zullen de supermarkten achter hun oren gaan krabbelen en de prijzen laten zakken. Raymond, bon trabow.

 6. Uitstekend idee! Werk aan een eigen economie. Dat begint met voorzien in eigen voedsel. Een lintje voor die man.

  Oh, en sluyit al die junk food stores die leiden tot een hoop medische kosten; allereerst obisitas en vervolgens hart en vaat ziekten, suikerziekte en wat dies meer zij.