• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

thumbnail1CURAÇAO – Elk jaar organiseert Nancy Jap-Tjong op eigen initiatief een kerst voor de weeskinderen van Casa Manita. Ze koopt cadeaus en deelt deze aan hen uit. Dit jaar was het dinsdag raak voor de kids.

“Ik vind het belangrijk dat de kinderen kerst kunnen vieren,” vertelt Jap-Tjong. “Zodoende ben ik hiermee begonnen. Ik koop cadeaus van mijn eigen geld en zamel dingen in via vrienden of familie. Een deel van de kinderen is deze dagen bij hun ouders en de rest viert zo kerst met ons.”

Iets extra’s
Ook directrice Joyce Adoptie-Treurniet is blij met de kerstviering. “Casa Manita is officieel een meisjeshuis, maar we weigeren geen jongetjes als er een familie binnenkomt. Jongetjes moeten wel op hun achtste naar een ander huis terwijl meisjes mogen blijven tot hun veertiende. Sommige kinderen gaan nog weleens naar hun ouders of familie. Er zitten kinderen tussen die verwaarloosd zijn of nare dingen hebben meegemaakt, we vinden het leuk om iets extra’s te doen voor hen.”

2 reacties op “Cadeaus voor kinderen Casa Manita”

 1. Awesome!

 2. Geweldig initiatief, mogen er veel meer volgen.

  Er is nog veel armoe op curacao, en geestelijk verwaarloosde kansarme jongeren.

  Zij missen de kans op ontplooing in bepaalde edukatieve disciplines, zoals sport, muziek, ontspanning. Deze zijn er wel, maar het is voor deze groep onbetaalbaar.
  Zonder partikuliere initiatieven blijven deze jongeren verstoken van heel veel waar zij als kind recht op hebben.

  Ga zo door Nancy !