• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakbonden binnen Aqualectra en de directie van het bedrijf zijn verbolgen over een brief die zij ontvingen van premier Gerrit Schotte. In deze brief staat dat zijn energiebeleid toch op marktwerking is gericht. Dat meldt Antilliaans Dagblad.

Het woord marktwerking wordt meerdere malen genoemd in de brief. Zo staat erin: ‘Door de introductie van marktwerking zal Aqualectra worden geprikkeld om in het kader van goed ondernemerschap haar dienstverlening, marketing en bedrijfsstrategie voor wat betreft de overgebleven deelactiviteiten van levering aan te passen aan de veranderde marktsituatie’.

Tegengesteld
Eerder leverde Aqualectra kritiek op de verwarring die ontstaat bij de woorden marktwerking en regulering, omdat ze tegengesteld zouden zijn. Waar geen markt is maar één aanbieder, is regulering wenselijk om de prijzen in de gaten te houden en zo het consumentenbelang te waarborgen. Als er wel verschillende aanbieders zijn, moet er geconcurreerd worden en zou er zo min mogelijk gereguleerd moeten worden.

Verwarring
Schotte legt verder in de brief uit dat ‘regulering’ niet verward moet worden met ‘liberalisering’. Met regulering bedoelt hij dat er alleen concessies worden verleend aan partijen die aan bepaalde voorwaarden voldoen.

1 reactie op “Vakbonden Aqualectra verbolgen”

  1. Marktwerking voor primaire infrastructurele zaken… onwijs!
    Marktwerking voor een eilandje als Curaçao? Het is geen groot ontwikkelingsland van de omvang van Europa waar de ruimte bestaat voor meer aanbieders. Weet je eigen maat. Markteconomieën zijn niet in alle situaties zinvol, tenzij je doel is om een zekere elite de zakken te laten vullen.