• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Er zijn vorig jaar meer dan negenhonderd mensen met dengue besmet. Volgens minister Jacinta Constancia van Volksgezondheid kan van een dengue-epidemie worden gesproken. De minister bevestigde gisteren het tweede dengue-gerelateerde sterfgeval van dit jaar, meldt Amigoe.

Een campagne, die de bevolking bewuster moet maken van hoe een dengue-besmetting wordt voorkomen, heeft volgens de minister vertraging opgelopen. Door middel van jingles, die door rapgroepen en populaire bandjes worden ingezongen, wil de minister veel besmettingen voorkomen.

Gevaren
“Iedereen moet zich bewust worden van de gevaren in en rondom het huis. Als iedereen zijn steentje bijdraagt om de broedplaatsen te elimineren, dan valt in de toekomst het aantal besmettingen lager uit”, aldus Constancia. De campagne heeft volgens de minister vertraging opgelopen door de drukke en lucratieve carnavalsperiode.

Carnaval
Constancia: “Carnaval heeft nu de prioriteit bij de media, waardoor ze er niet aan toekomen om voor de opgevraagde offertes uitzendtijd te maken.” De minister hoopt zo snel mogelijk te kunnen starten met de bewustwordingscampagne.

6 reacties op “Dengue-campagne vertraagd”

 1. gelijk heb je Gomez! zo kan ik nog anderen opnoemen.

 2. Op Sri Lanka, waar het probleem ook speelt, sluiten ze je op. De reclameborden, vooral in urbanized gebieden duiden hierop. Je ziet mensen met handboeien om als ze hun boeltje niet schoonhouden op reclameborden, geschilderde borden die een heel verehaal vertellen en de mensen waarschuwen om niet met dengue te spelen. Zoveel realiteiten, en een suggestie pa mi dushi pais.

 3. Waarom Constancia aanvallen? Deze dame heeft totaal geen kwaliteiten en zou nooit en never minister mogen zijn! De mensen die haar op deze post hebben gezet moeten worden aangesproken!

 4. Een minister van volksgezondheid welke zich verschuilt achter carnaval. Wat een slappe smoes. Stelletje amateurs.

 5. Schande Schande van je Minister Constancia, dat je karnaval prioriteit heeft voor de media dat begrijp ik wel.
  Maar het is in ons eigen belang dat het zo snel mogelijk met het campagne begin, gewoon tussen de carnavalsperiode door.

  U bent de hoogst verantwoordelijk voor deze zaken, er moet tv spotjes komen op TV’s en zoveel mogelijjk.

  Caranavals periode duurt bijna 1 maand, hoogstwaarschijnlijk komt er tussen deze periode nog 1 slachtoffer erbij, dus afkloppen.

  Hoop dat uw dit leest en niet te gaan wachten na deze periode, want dan is het al laat.

 6. Zo zie je maar weer eens waar de prioriteiten op dit eiland liggen. Carnaval prevaleert boven de volksgezondheid. Hoe ver moeten we nog verder zakken op dit eiland.