• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Lia Willems-Martina, minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening, heeft vandaag een bezoek gebracht aan vertegenwoordigers die helpen bij het project om het ambtenarenapparaat te versterken. De bijeenkomst vond plaats in het nieuwe instituut voor het ‘Vormen van Publieke Dienstverlening’.

Gertrude Isiora, hoofd van dit project, heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de minister het nieuwe instituut te laten zien. Het instituut valt onder de sector Human Resources, Onderwijs en Ontwikkeling en IT (HR-OO-IT),dat onder het ministerie van Willems-Martina valt. Isidora: “We staan voor kwaliteit en professionaliteit. Ons doel is om ambtenaren goed op te leiden voor de gemeenschap.”

Cursus
Tijdens de bijeenkomst zijn er folders uitgegeven waarin informatie staat over de cursussen die het instituut gaat geven. Deze cursussen zullen de ambtenaren informeren over Human Resources, Communicatie en IT.

2 reacties op “‘Ambtenarenapparaat versterken’”

  1. De mensen die dankzij de politiek ambtenaar zijn zijn juist die mogen blijven en degene die geen kwlaiteiten hebben. Mensen met iets in hun mars worden geen ambtenaar

  2. Normaal gezien wordt een ambtenaar pas aangenomen als hij qua behaalde opleiding heeft bewezen capabel te zijn. Hier in Curacao werkt het blijkbaar andersom en mag je met een volledig salaris vervolgens de opleiding gaan volgen. Waarschijnlijk wordt met het gewoon ontslaan van de zwakke broeders het gemiddelde reeds enorm opgekrikt. Dan kunnen we het geld voor dit instituut in de zak houden of besteden aan beter onderwijs voor de jongeren die er echt wat voor opsteken.