• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De finale van het Tumba Festival barst vanavond los. Vanaf acht uur treden er dertig verschillende zangers en zangeressen op. Het belooft een spannende finale te worden, waar wordt gestreden om de titel van Tumbakoning of Tumbakoningin. Wat betekent tumba voor jou?

“Tumba betekent voor mij een hele leuke periode. We maken dan een heleboel dingen mee en kunnen lekker dansen”, zo zegt de 49-jarige Archel. “Tumba is iets waar ik van kleins af aan mee ben opgegroeid. Ik heb er eigenlijk alleen maar een positief gevoel bij.” Ook voor Henrique (50) is tumba iets positiefs. “Tumba is leuk, het hoort bij de periode van Karnaval.” Henrique maakt er één groot feest van en geniet dan volop.

Te druk
De 48-jarige Henk laat het Tumba Festival aan zich voorbij gaan. “Ik vind tumba niet zo leuk.” Volgens Henk is het voor een deel van de bevolking een groot feest, maar hebben anderen daar wisselende meningen over. “Salsa en merengue vind ik heerlijk, maar tumba is mij te druk.”

Dansen
Adrian (35) vindt de tumbamuziek juist heerlijk om op te dansen en is vanavond dan ook aanwezig in het Festival Center. En het is dat de 21-jarige Lisa vanavond moet werken, anders was ze er ook graag bij geweest. “Ik weet niet helemaal wat nou de juiste manier van dansen is op een tumbanummer, maar het klinkt in ieder geval fantastisch. Ik vind het een superfeest!”

www.versgeperst.com