• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Fundashon Green Town Curaçao heeft gisteren de plannen voor de groene stad op de plek van de Isla gepresenteerd aan premier Gerrit Schotte. “De reactie van de premier was erg hoopgevend” aldus de initiatiefnemers.

Green Town kan als alternatief gebouwd worden op het terrein van de Isla. De stad zal geheel op groene stroom werken. Volgens initiatiefnemers Andrés Casimiri, Sven Rusticus en Alaric Smeets zal Green Town 10.000 banen creëren, het inkomen van de regering verdubbelen en een woonplek bieden aan 10.000 gezinnen.

Onderzoek
“De premier gaf aan dat hij een duurzame toekomst voor Curaçao ondersteunt. De Isla sluiten is een optie die hij overweegt, maar hij wil eerst een grondig onderzoek uitvoeren voordat hij een beslissing neemt”, concludeerden de drie na het gesprek. De stichting hoopt dat de premier kiest voor het sluiten van de raffinaderij en het saneren en opnieuw ontwikkelen van het grondgebied.

Non-profit
Fundashon Green Town is een non-profit organisatie die duurzame ontwikkelingen wil stimuleren op de plek waar nu de raffinaderij Isla staat. De organisatie wil een einde maken aan de vervuiling waar de Isla verantwoordelijk voor is en gelijkertijd banen creëren om armoede te bestrijden.

6 reacties op “Green Town gepresenteerd aan Schotte”

 1. watapana@Green Town Project inderdaad to good to be true. Ik sluit me aan bij jou commentaar. Ik ben ook een beetje sceptisch over. Dat is bouwen op een gif-terrein. Ik ben benieuwd of men al dat gif in de grond kunnen verwijderen. Waarom investeerd men niet in een nieuw raffinaderij op de vroegere COT terrein en gelijk ernaast een vuilverbrandingsoven die het project voorziet van electriciteit en gelijktijdig te beginnen met het saneren van de vuilstortplaats op Malpais. Volgens mij is dit idee veel beter dan dit roemruchte Green Town Project. Kijk die oliesheiks hebben veel meer geld dan Curacao om te investeren daar stroomt het geld als water uit de olie opbrengsten. Ze hebben zoveel geld dat ze niet weten wat ze ermee moeten doen. Hun kunnen dat permiteren. Men moet op Curacao de preoriteiten anders gaan stellen. Men moet snel ingrijpen op de vuilstortplaats te Mailpais anders voorzie ik een groot ecologischeramp in de toekomst.

 2. Green Town project is zo te zien op foto’s een schitterend, prachtig project. It’s to good to be true. 10.000 mensen aan het werk gedurende de bouw van het project. Wat gebeurd er wanneer die project af is. Worden die arbeiders dan weer naar huis gestuurd zonder werk. Ik ben ook benieuwd welke gezinnen daarin gaat wonen. Zullen die huizen betaalbaar blijven voor de doorsnee Curacaoenaars.Sluiten zal moelijk gebeueren want de Curacaose regering zit met de gedachten dat er olie is in de boden rond Curacao.Mocht men dat olie gaan ontginnen of naar boven pompen dan zul jij dat ook moeten raffineren. Ik heb begrepen dat de COT verwaarloosd is om daar naar toe te verhuizen. Welke ander alternatieven zijn er dan.We zijn teveel afhankelijk van Nederland voor geld investeringen. Curacao heeft een leningstop op dit moment om ons economie te saneren. Dus vragen die opkomen waar haal men dat geld vandaan. Het is niet zo dat wij als Curacaoenaars het project aan het afkraken zijn. Het is een mooi project maar wij moeten ons toekomstige generatie niet gaan belasten met zo’n torenhoge schuld zonder te weten of het wel haalbaar is. Dat is onze bezorgdheid over zo’n megaproject. Ik zou het wel leuk vinden als Curacao zo’n megaproject zou bouwen als Dumbai. Maar ik weet het niet. Ik wordt er sceptisch over. Er waren in het verleden zoveel projecten geweest die ons in de steek lieten met schulden.

 3. Ja Sander, de ene noemt het negatief en of cynisch de ander kritisch en of realistisch.

 4. Regering heeft geen geld om het gebied te saneren! Sander woon je Nederland? anders begrijp je wel dat Schotte lekker toneel loopt te spelen. Denk maar aan de gesprekken die gaan komen met Venezuela.

 5. ik vind meneer Wimpiri nogal synisch, hoe komt dat??

 6. Ach Casimiri heeft een nuance aangebracht het is nu “stimuleren” geworden, op kosten van wie ?