• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Gerrit Schotte MFK CuracaoCURAÇAO – Premier Gerrit Schotte brengt deze maand nog een officieel bezoek aan de Venezolaanse president Hugo Chávez. Dit is het gevolg van hun persoonlijke ontmoeting in Brasilia. Het is de bedoeling dat Chávez kort daarna een wederbezoek brengt aan Curaçao. Dat meldt de Wereldomroep.

Schotte liet donderdag weten een lans te willen breken voor een gasleiding van Venezuela naar Curaçao. “Overigens gaat het ons vooral om het gas, omdat dit past in ons beleid voor groene en schone energie. Desnoods kunnen wij dat gas ook per speciaal schip naar Curaçao vervoeren”, aldus de premier.

‘Schotte-leaks’
Ook de toekomst van de Isla-raffinaderij is een agendapunt. Tot nu toe sloeg Chávez Curaçao consequent over in het kader van zijn energiebeleid in de regio. Chávez is niet blij met de Amerikaanse militaire basis op het eiland.Volgens de Wereldomroep heeft Nederland Schotte eveneens verzocht om onderwerpen op de agenda te zetten. Dit gaat over dingen waar Chávez al jaren niet over wil communiceren. Het zou gaan om twee thema’s. De premier wil niet zeggen wat de onderwerpen zijn, want hij is naar eigen zeggen geen ‘Schotte-leaks’.

Agendapunten
Over de rest van de agendapunten is de regering terughoudend. De verwachting is dat Schotte onder meer zal pleiten voor de financiële belangen van Curaçaose bedrijven die worden geschaad door het Venezolaanse valutabeleid.

www.versgeperst.com