• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De vakbonden STK, STKO en SEU hebben vandaag vergaderd met premier Gerrit Schotte over het energievoorzieningsbeleid. Schotte heeft de vakbonden verzekerd dat het beleid geen reden kan zijn voor verlies van arbeidsplaatsen bij Aqualectra. De vakbonden toonden zich na afloop tevreden met de uitleg.

De premier meent dat het voorstel voor regulering van de elektriciteitsvoorziening, zoals dat nu op tafel ligt, aan Aqualectra alle mogelijkheden geeft om de dominante marktpartij op Curaçao te blijven. “Het nieuw in te voeren beleid zal geen directe, drastische gevolgen hebben voor Aqualectra of haar werkgelegenheid.”

Gefaseerd invoeren
De ‘Beleidsnota Regulering Elektriciteitsvoorziening Curaçao 2011–2015’ wordt als nieuw marktmodel gefaseerd ingevoerd. In de eerste fase vindt de introductie plaats van de concessies voor de bestaande producenten en voor het distributie- en leveringsbedrijf van Aqualectra. In de tweede fase wordt in het beleid het nieuwe marktmodel voor de levering van elektriciteit geregeld volgens het uitgangspunt van regulering.

Prikkelen
De tweede fase gaat gepaard met een uitgebreide ronde van raadpleging van stakeholders, zoals Aqualectra. “De grootte, het vertrouwen en naamsbekendheid spelen in deze in het voordeel van Aqualectra. Voor wat betreft de concurrentie op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding heeft het nutsbedrijf dit in eigen hand”, zo meent Schotte. Het bedrijf moet op deze manier geprikkeld worden haar dienstverlening te verbeteren om zo te kunnen concurreren.

Hoge kosten
“Als aandeelhouder zal de overheid altijd oog hebben voor de belangen van Aqualectra als organisatie en haar medewerkers. Echter, we dienen als regering ook met het belang van de gemeenschap rekening te houden”, legt Schotte uit. “De kosten van elektriciteit en water in ons land zijn onaanvaardbaar hoog, mede door de afhankelijkheid van ‘fossil fuels’ zoals olie bij de productie. De kosten moeten in de komende jaren worden teruggedrongen.”

1 reactie op “‘Geen enkele bedreiging voor Aqualectra’”

  1. Ja hoor…… marionet Schotte is al weer onder de indruk gekomen van het geschreeuw van Wiels!!
    Wie regeert het eiland eigenlijk??