• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De uitspraken van voormalig gedeputeerde Humprey Davelaar in de Amigoe van gisteren zijn bij Stichting Milieu Ontwikkeling Curaçao (SMOC) niet in goede aarde gevallen. In het interview beweert Davelaar dat het sluiten van de Isla sinds 2006 al van tafel is.

Davelaar reageert hiermee op de brief die premier Gerrit Schotte aan minister van Koninkrijksrelaties Piet Hein Donner heeft gestuurd. In de brief meldt Schotte dat het kabinet in oktober met een visie voor de raffinaderij komt. Er zijn drie opties: upgraden, nieuwbouw en sluiting. De laatste is volgens Davelaar geen optie. Hij geeft aan dat Schotte destijds als gedeputeerde van Economische Zaken zelf ervoor gekozen heeft dat de raffinaderij open moet blijven.

Sociaal Economisch Initiatief
“Het lijkt een misleidende poging van Davelaar om te laten zien dat de vorige regering gekozen zou hebben voor doorgaan met de raffinaderij en de huidige regering dit wil terugdraaien”, meent SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen. “Dit klopt niet, de vorige regering heeft drie jaar lang niets gedaan met de in mei 2008 gemaakte afspraak in het Sociaal Economisch Initiatief dat die visie zou worden uitgewerkt. De huidige regering pakt dit nu op.”

Hieronder het verweer van SMOC-voorzitter Peter van Leeuwen op de beweringen van Humprey Davelaar.

Verweer Peter van Leeuwen

1 reactie op “SMOC: ‘Davelaar vertelt leugens’”

  1. Daar zit een luchtje aan…en die stinkt als de ISLA…