• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Luchtvaartmaatschappij DAE hoort morgen of het bedrijf door mag gaan met de vorige week begonnen ticketcampagne. Dat meldt de Wereldomroep. De campagne moest worden opgeschort van de Directie Luchtvaart Curaçao, omdat die in strijd zou zijn met overheidsinstructies.

Iedereen die twee retourtickets Curaçao – Sint Maarten koopt, krijgt daarbij een gratis ticket Curaçao – Bogotá of Curaçao – Cartagena. DAE zou met zijn campagne onder het minimumtarief voor de route Curaçao – Sint Maarten duiken. In 2007 werden er minimumtarieven vastgesteld voor retourvluchten. Zo kost een retourvlucht Curaçao – Sint Maarten minstens 350 gulden en naar Aruba tweehonderd gulden. Deze tarieven werden ingesteld om een halt aan ‘verdringsconcurrentie’ toe te roepen.

Gratis ticket
Volgens DAE-directeur Arnold Leonara verschilt de actie niet van het verdienen van airmiles op ticketprijzen of van het winnen van een gratis ticket tijdens een vlucht. Deze voorbeelden verwijzen naar concurrent InselAir, meldt de Wereldomroep. Het is de vraag of op deze manier bodemprijzen via een achterdeur hun herintrede doen op de lokale vliegmarkt. Het wachten is dan op tegencampagnes van andere maatschappijen, waarna de lokale luchtvaartindustrie opnieuw terecht zal komen in een harde tarievenoorlog. De Directie geeft vrijdag uitsluitsel in deze kwestie.

Colombia
Volgens Leonora bevordert de actie het reizen tussen Curaçao en Sint Maarten en tussen Curaçao en Colombia. Hij wil daarnaast dat de maatschappij het recht krijgt om driemaal per week naar de laatstgenoemde bestemming te vliegen. Momenteel vliegt DAE tweemaal per week op Colombia en concurrent InselAir eenmaal. De directeur wil alle drie de ‘slots’ om vervolgens aan codesharing te gaan doen met InselAir. Dit houdt in dat beide luchtvaartmaatschappijen stoelen aanbieden onder een eigen vluchtnummer op een lijnvlucht, die wordt gevlogen door één van de maatschappijen. Dit biedt vele voordelen voor zowel de luchtvaartmaatschappij als de passagier.

3 reacties op “Directie geeft vrijdag uitsluitsel DAE”

 1. Als je een vliegtuigmaatschappij koopt voor slechts één US$, incl. alle activa en passiva, mag je toch verwachten dat de nieuwe aandeelhouder voldoende fondsen achter de hand heeft om de een en ander fatsoenlijk door te starten. Dat is klaarblijkelijk niet het geval…
  Het zoveelste voorbeeld van een lokale avonturier die zich ergens doorheen probeert te bluffen?

 2. Of is het misschien zo dat de Joodse mafia (MCB) plotseling een lening wilt incasseren, die de vorige eigenaar wel rustig mocht afbetalen? en op deze manier een concurent om zeep wilt helpen ? Terwijl ze wel zo cheap zijn om met verouderde toestellen te vliegen, die erg goedkoop zijn op de markt ? Want geld stoppen in een beter produkt willen de Insel aandeelhouders ook niet.
  Je moet echt niet denken dat Insel rijk is roepie roepie, hun voordeel is dat de MCB indirect belangen heeft in Inselair !!

 3. Hoezo vliegen..ze hebben precies twee vliegtuigen in de lucht, de rest staat wegens geldgebrek (niet betaalde C-checks) aan de grond in de US. Tent is zo ongever op sterven na dood! Tja, dan maar naar de beurs in de hoop dat er genoeg gekken zijn die hier geld in willen te steken…