• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Lia Willems-Martina heeft zich een beeld gevormd van de zaken waaraan zij prioriteit geeft. Deze hangen samen met het opzetten van een ambtenarenapparaat dat soepel draait om zo een vlotte dienstverlening te bieden aan de bevolking, meldt de Wereldomroep.

Minister Willems-Martina nam vorige week de functie Bestuur, Planning en Dienstverlening van Norman Girigorie over, nadat de partijleider van Pueblo Soberano bekend maakte dat Girigorie te ziek was om te werken. Girigorie ontkende dit en zei meteen zijn lidmaatschap bij de partij op.

Eigen inzicht
Willems-Martina denkt dat zij alle ruimte zal krijgen om naar eigen inzicht het beleid te bepalen waarmee zij haar doelen wil bereiken. Zij ziet geen verband tussen haar beoogde aanpak en de korte ervaring die Girigorie vóór haar had op deze post.

Ruimte
“Ik kan alleen over mijzelf praten”, meldt Willems-Martina aan de Wereldomroep. “Ik weet niet welke afspraken Girigorie had met de partij. Mij wordt alle ruimte gegeven om zelf te bepalen welke zaken ik wil onderzoeken en hoever ik daarin ga. Maar laten we wel wezen: ik ben benoemd om voor PS minister te zijn. Ik hou dus rekening met de visie en missie van de partij.”

Consumentenbond
De minister was jarenlang het gezicht van de Fundashon pa Konsumidó (Consumentenbond). Ook was zij bestuurssecretaris bij de spaar- en kredietcoöperatie ACU. Tot aan 10-10-10 was zij lid van de Staten van de Nederlandse Antillen voor PS.

www.versgeperst.com