• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het sluiten van de Isla is één van de mogelijkheden die premier Gerrit Schotte overweegt. Dat laat hij weten in een brief aan minister Piet Hein Donner van Koninkrijksrelaties. Schotte overweegt ook twee andere opties, namelijk het openhouden van de raffinaderij of het sluiten en elders opbouwen.

De premier zal uiterlijk op 1 oktober zijn toekomstvisie voor de Isla hebben afgerond. Afgelopen vrijdag sprak Stichting Milieu Ontwikkeling Curaçao (SMOC) voorzitter Peter van Leeuwen met de premier. Van Leeuwen heeft al eerder aangegeven het nieuwe kabinet te willen adviseren over de Isla.

9 reacties op “Sluiten Isla een optie”

 1. Nederllanders met alle respect voor jullie, bemoei je met Nederland, en laat deze mensen zelf hun eigen boontjes doppen. als de raffinaderij straks dicht gaat dan geven ze jullie de schuld zoals altijd.

  Zet je in voor goede doelen, en vooral voor Peter hou er toch a.u.b. mee op, vorige protest
  heb je een Curacaoenaar gezien?

 2. Maak hier dan maar gelijk de1e optie van !

 3. geen optie maar NOODZAAK!

 4. En laat de Isla ook betalen voor al de vervuilingen die zij hebben verricht.

 5. Isla weg…..Dat zou pas mooi zijn voor het eiland! Een schone Eiland. Het juweel in het Caribische gebied. En als de overheid meer investeert in de gezondheidzorg en Cultuur bv kan de economie een hele andere wending krijgen. Kijk maar naar Colombia!
  Tot slot de winst die Isla maakt gaat toch naar het buitenland en de Isla betalen ook geen belasting. Dus weg met de Isla!!!

 6. Raffinaderij Total in Nederland!! is in 2009 ook via een rechtzaak aangepakt om aan de strengere milieu eisen te voldoen. Waarom sluiten als er mogelijkheden zijn om de raffinaderij aan te pakken zodat ze gaan investeren om te voldoen aan de strengere milieu wetgeving. Anders kan je alsnog laten sluiten en ja dan heb je een zeer grote vuilnisbelt…..investeerders gaan niet 25 jaar wachten voordat ze rendement krijgen! Leuke plannen maar er zijn nog genoeg kustplaatsen waar gebouwd kan worden. Elders bouwen lijkt me een zeer dom plan! er is al genoeg vervuild!

 7. Ik hoop dat “elders” ver weg is.
  Venezuela lijkt mij een goede plek.

  Weg er mee!

 8. Krijgen wij dit gebied wel schoon, na al die jaren van vervuiling?

 9. Ik weet niet of elders opbouwen ( Bullenbaai) zo’n geweldig idee zou zijn.