• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vakbondleden van Aqualectra hebben gisterochtend besloten om een ultimatum te stellen aan het kabinet. Voor morgen willen zij een aanpassing op het energiebeleid dat premier Gerrit Schotte wil gaan doorvoeren en het nutsbedrijf wil erkenning als gesprekspartner.

Dat beleid houdt onder andere in dat de energiemarkt wordt geliberaliseerd. Gisteren hielden de vakbondsleden een vergadering onder werktijd, omdat ze vrezen voor concurrentie en hun baan. Daarnaast hebben andere vakbondcentrales zich herenigd om Aqualectra te steunen.

Gesprekspartner
Het betreft de vakbonden Sindikal, SSK en CGTC die onder andere werknemers van Aqualectra, Selikor, UTS, Dokmaatschappij en PWFC vertegenwoordigen. Ze willen zich als één blok opstellen tegen de overheid. De overheid erkent tot nu toe de vakbonden niet als gesprekspartner. De vakbondcentrales eisen nu deze erkenning.

1 reactie op “Aqualectra eist erkenning”

  1. AUB laat de overheid de monopoly positie van aqualectra breken. Dit kan toch niet zo verder. We hebben het over een democratisch eiland, kom op zeg! Natuurlijk vrees aqualectra voor concurrentie want de service is pet en de prijzen absurd hoog. En dan begin ik niet over de stroom uitval want dat is natuurlijk normaal.
    Aqualectra kan pas gaan praten over erkenning indien zij beter presteren dan de concurrent! Maar oh….er is geen concurrent!