• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Amigu di Tera blijft het milieu op Curaçao bewaken. Dit keer vraagt de organisatie aandacht voor de mangrovebossen. “Aan de Dokweg loost Aqualectra regelmatig olie in de mangroven van het Schottegat”, aldus Yvette Raveneau voorzitter van Amigu di Tera.

“Op Zeelandia is er pas gedempt om het terrein waar de Amstel brouwerij stond uit te breiden, Techniek & Design is gebouwd in een mangrovengebied”, gaat Raveneau verder. “Mangroven zijn verdwenen voor een parkeerplaats van Albert Heijn. Tegenover Pepsi Cola is er gedempt en zijn de mangroven verwijderd om een nieuwe carwash neer te zetten en ga zo maar door.”

Techniek & Design
“Iedereen kan vaststellen dat waar Techniek & Design staat deel is van een wijder mangrovengebied dat tot het APNA gebouw loopt. Daar wordt al aarde gestort, kennelijk voor verdere landwinning en mangrovenvernietiging.” Biologen hebben hier meer dan 40 soorten vogels geobserveerd. Veel van deze vogels zijn trekvogels die van Noord Amerika naar Zuid Amerika en vice versa vliegen en onderweg het mangrovenbos van Zeelandia aandoen.

Ramsar Conventie
Deze week wordt het 40 jarig bestaan van de Ramsar Conventie gevierd. De landen die deze conventie hebben ondertekend verplichten zich de saliñas die zij belangrijk vinden te beschermen. Aruba en Bonaire hebben zich al verplicht om aan een paar saliñas extra zorg te besteden, Curaçao niet. Raveneau: “Natuurbescherming begint met natuurwetgeving. Zoals bekend loopt de overheid decennia achter met het behandelen van dergelijke wetgeving.”

Petitie
De ondertekenaars van de Ramsar Conventie vragen dit jaar vooral aandacht voor de bossen in saliñagebieden. Amigu di Tera blijft in dit verband het publiek wijzen op het belang van mangrovenbossen voor de vogels en vissen. “Iedereen die onze bezorgdheid deelt roepen we op de petitie te ondertekenen.


Olielozing door Aqualectra


www.versgeperst.com