• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De situatie rond het havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) is de afgelopen weken veel in het nieuws geweest. De minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim krijgt naar eigen zeggen veel vragen over CPA. “De radiostilte van mijn kant is een strategische zet”, aldus de minister.

Vorige week is CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ De Lannoy geschorst door de Raad van Commissarissen (RVC). Dit is een gevolg van het onderzoek van het RVC dat goedgekeurd is door El Hakim. Toch heeft de minister tot nu toe geen commentaar geleverd op het onderzoek. “Ik heb alle partijen verzocht om dit te doen om het onderzoek niet te belemmeren.”

Schorsing
“Het gebrek aan mijn commentaar heeft twee doelen. Ik wil niemand persoonlijk aanvallen zolang het onderzoek nog loopt. Elke betrokkene heeft immers familie en vrienden. Verder wil ik negatieve publiciteit vermijden rondom CPA die nog internationaal moet kunnen concurreren”, licht de minister toe. Daarnaast mag hij volgens de wet pas veertien dagen na de schorsing van De Lannoy en na een aandeelhoudersvergadering een publieke reactie geven.

Radiostilte
Dit is nog een reden waarom minister Hakim iedereen, alle partijen en media, vraagt om de radiostilte te respecteren. Zijn bedoeling is om binnenkort helderheid te geven rondom de situatie bij CPA. “Mijn doel is om een mooie en financieel sterke toekomst voor CPA veilig te stellen en zo te blijven bijdragen aan een betere economie van Curaçao.”

2 reacties op “Hakim terughoudend over CPA”

  1. Metde negatieve berichtgeving is nu niets meer aan te doen.. om een vriendje voor 100.000 gulden een rapportje te laten maken zodat je de directeur weg kan sturen en om vriendjes op hoge posten te zetten.. zal wel tweede ALM worden

  2. heb van een vogeltje gehoord dat iemand die betrokken is bij deze rotzooi ergens een illegale fundering heeft staan……. zou interessant zijn als het waar blijkt te zijn en dat eens naar buiten komt