• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

beveiligingscameraCURAÇAO – Organisatie CHATA maakt zich na meerdere overvallen op toeristen zorgen om de veiligheid van de bezoekers. Minister Elmer Wilsoe van Justitie is niet van plan om ‘op elk strand een agent te zetten’. Vind jij dat toeristen zelf beter moeten uitkijken of moet de regering meer bescherming bieden?

De minister van Justitie noemt het bieden van bescherming aan alle toeristen een ‘onmogelijke opgave’ voor de overheid. “Mensen moeten zelf goed beseffen waar ze heen gaan, hoe laat ze daar naar toe gaan en onder welke omstandigheid”, aldus Wilsoe. De 19-jarige Sylvana vindt dat het wél de taak van de overheid is om toeristen meer bescherming te bieden. “Als de regering dat niet doet, heb je kans dat het steeds slechter gaat met het toerisme op het eiland. En minder toerisme betekent ook minder werkgelegenheid.”

Onzin
Ook Linda (27) is het niet eens met de uitspraken van minister Wilsoe. “Wat een onzin. Je hebt als toerist hier niets te zeggen over je eigen veiligheid. Je kan er niks aan doen als je overvallen wordt, ik zie sowieso weinig politie op straat.” De 39-jarige Brian vindt dat de bezoekers van het eiland wél iets aan hun eigen veiligheid kunnen doen. “Ze kunnen nadenken over de plekken die ze bezoeken en de veiligheid daarvan. Ga gewoon goed voorbereid op pad. Daarnaast moet onze regering natuurlijk wel goede voorlichting bieden.”

Politie
Ilonca en Daniel, beiden 19 jaar, hebben wel een oplossing voor het probleem. “De politie moet veel beter georganiseerd worden. Daarnaast moet de overheid zwaardere straffen uitdelen en criminaliteit harder aanpakken. De verantwoordelijkheid voor de veiligheid van de toeristen ligt zeker bij de overheid”, zo besluit het tweetal.

4 reacties op “‘Uitspraken Wilsoe veiligheid onzin’”

 1. Gek dat wij onszelf een modern durven noemen als ze op Santo Domingo zelfs een speciale toeristen politie hebben die de bezoekers beschermt tegen criminelen en zelf corropte leden van de “gewone politie”. Kunnen ze niet gewoon iets opsteken tijdens al die snoep reisjes?

 2. “Mensen moeten zelf goed beseffen waar ze heen gaan, hoe laat ze daar naar toe gaan en onder welke omstandigheid”. Kom op, meneer Wilsoe. Volgens mij woont u nog aan de Kaya Papilon, daar boven in oud Jan Thiel. Vroeger was het niet zo, maar tegenwoordig zijn er verschillende resorts bij Jan Thiel. Weet u (als buurtbewoner) dat je beter niet kunt lopen richting Jan Thiel (strand) na 9 pm? Er schijnen drugstransacties plaats te vinden voor Livingstone resort en als je die verstoort, kan het je duur te staan komen. De toerist moet beseffen waar hij/zij gaat? Echt niet. Ons eiland moet zowel voor de burger als voor de toerist veiliger gemaakt worden en dat is uw taak. Mijn zoon is op 13 februari 2010 voor ‘The Movies’ na een voorstelling aangevallen en in zijn buik gestoken. De 7 jongens die dat hebben gedaan lopen (bijna een jaar later) nog steeds rond. Is ‘The Movies’ dan ook zo’n plek waar een toerist niet moet gaan?

 3. Dit eiland zit in een spiraal naar beneden. Deze uitspraak van deze amateur-minister is te gek voor woorden en zorgt er zeker niet voor dat hier verandering in komt. Hij schuift het probleem gewoon van zijn eigen bordje af. En dat durft zich bestuurder te noemen. Het probleem zit hem niet bij de toeristen, maar bij de politie en het gammele bestuur van dit eilandje. Zolang daar niets structureels aan veranderd is het enige goede advies aan de toeristen om weg te blijven. Hoe dom kan je zijn…

 4. Nog ff en de toeristen komen helemaal niet meer…
  Als toerist kun je je zuurverdiende centen overal kwijt…

  Ik vind het een zéér domme reactie van de heer Wilsoe!