• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De oorzaak van de ontploffing van het kruithuis is bekend. Het Openbaar Minister (OM) gaat in ieder geval nader onderzoek doen in de zaak van het kruithuis aan de Seru Loraweg. Dit bevestigt de woordvoerder van het OM, Norman Serphos, zo meldt Radio Hoyer 2.

Op 15 december ontplofte het kruithuis waarbij uiteindelijk vier mensen om het leven kwamen. Wat precies de oorzaak van de explosie is, wil Serphos echter niet zeggen. Hij verwijst daarvoor naar de regering. De woordvoerder voelt zich niet gemachtigd daar uitspraken over te doen.

Feitenonderzoek
Naar de explosie bij het asfaltmeer doet het OM nog steeds een feitenonderzoek. Op 13 maart was er een explosie bij Asphalt Lake Recovery. Daarbij vielen toen één dode en vier gewonden. Afgelopen dinsdag viel een tweede dodelijk slachtoffer te betreuren. Verder valt te melden dat het OM de aangifte van de Inspecteur Gezondheidszorg Jan Huurman heeft bevestigd. Volgens Serphos heeft Huurman vorige week vrijdag aangifte gedaan van fraude onder medisch specialisten.

OM-woordvoerder Norman Serphos in gesprek met radiopresentator Rick Hart van Radio Hoyer 2:

9 reacties op “Oorzaak explosie kruithuis bekend”

 1. Leuke baan, woordvoerder zijn niets willen of kunnen zeggen.

  Kijken naar groeiend gras in boeiender dan het aanhoren van Norman Sehos.

 2. Een woordvoerder van het OM heeft ook als in Nederland maar een zeer beperkte bevoegdheid van spreken en wordt geinstrueerd over wat hij mag zeggen. Gevleugelde woorden zijn vaak: in het belang van het onderzoek kan/mag ik u daarover niets vertellen. Niets aan te doen.

 3. Ik heb gemerkt dat je van deze woordvoerder niets wijzer wordt. Standaard zin van hem is. ik kan niks over zeggen. Het heeft geen zin dan een gesprek met deze man te hebben.

 4. Oorzaak explosie; Sigaar uit eigen doos.

 5. Oorzaak ontplofing kruithuis:

  Er moesten gaten gedicht worden in het dak van een 40′ container. Anders werd het vuurwerk nat door de regen. Vervolgens is men met een brander en rollen asfalt aan de slag gegaan. Door een van die gaten zijn brandende stukken asfalt naar beneden gevallen op het vuurwerk. De rest is geschiedenis.

 6. het lijkt wel censuur, mag ik niet zeggen…..
  het OM werkt gewoon niet…..
  moet je eens kijken welk tuig er in de staten zitten.
  ze stelen gewoon verder….

 7. @ Joop Geuze. Er staat, dat het OM een NADER onderzoek gaat doen. Ze hebben natuurlijk vastgesteld, dat het een warmtebron is geweest, maar willen nu uitzoeken hoe en wat en wie.

 8. De oorzaak van de ontploffing is bekend en OM gaat onderzoek doen. Beetje tegenstrijdig, het is bekend en er is nog geen onderzoek gedaan. Het OM werkt weer, zoals gewoonlijk achterstevoren of helemaal niet!
  Belachelijk stelletje nietsnutten, daar bij het OM.

 9. Oorzaak explosie kruithuis bekend.
  Wat precies de oorzaak van de explosie is, wil Serphos echter niet zeggen.
  De woordvoerder voelt zich niet gemachtigd daar uitspraken over te doen.
  Wat mag Serphos dan wel? Hij wil niet wel zeggen…., voelt zich niet gemachtigd.,..,
  Waarom wil hij niets zeggen en waar is hij dan wel toe gemachtigd. Kom dan niet voor de radio etc. als je deze zaak in de doofpot wil houden. Als woordvoerder van het O.M. kan hij wel iets duidelijker zijn en aan de bevolking de nodige informatie verstrekken. Of heeft de bevolking daar geen recht op?