• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

beveiligingscameraCURAÇAO – Toeristenorganisatie CHATA maakt zich zorgen over de veiligheid van toeristen op het eiland. Eerder deze week werden toeristen bij een geldautomaat gedwongen hun rekening te legen en de vrouw van het stel zou zijn verkracht. Ook werden er toeristen overvallen en mishandeld bij Watamula.

Er vinden regelmatig incidenten met toeristen plaats op plekken als Watamula. CHATA is bang dat de situatie uit de hand loopt en dat dit ernstige gevolgen zal hebben voor bezoekers van het eiland. Volgens de organisatie vormen de incidenten met toeristen een serieuze bedreiging voor de toeristische sector en dient de regering er dan ook dringend aandacht aan te besteden.

Initiatieven
Er zijn inmiddels al verschillende initiatieven vanuit de sector zelf genomen om de veiligheid te vergroten. Zo wordt er bij Bapor Kibra gebruik gemaakt van uitgebreid cameratoezicht. Toch neemt dit volgens CHATA de verantwoordelijkheid van de overheid niet weg. Zij vindt dat de overheid in het algemeen bescherming moet bieden aan de publieke gebieden en in het bijzonder de populaire stranden en toeristische attracties.

Onmogelijke opgave
Minister van Justitie, Elmer Wilsoe, laat in een reactie weten niet van plan te zijn om op elk strand of in elk hotel een agent te zetten, meldt De Wereldomroep. Volgens de minister is dat een onmogelijke opgave voor de overheid en moeten mensen zelf verantwoordelijkheid nemen: “Mensen moeten goed beseffen waar ze heen gaan, hoe laat ze daar naar toe gaan en onder welke omstandigheid”, aldus Wilsoe.

10 reacties op “Ernstige zorgen om toeristensector”

 1. Waar is al die consternatie voor nodig, Wiels zorgt dat Curacaoënaars uit Nederland terug komen naar Curaçao en Wilsoe zorgt dat deze toch wel ongewenste figuren naar Nederland emigreren. Een soort uitwisselings programma dus ! (wordt het huisvestings probleem van Wiels ook meteen opgelost).

 2. Wilsoe zegt eigenlijk Curacao is net zo veilig als Jamaica, Trnidad, Venezuela.. dus beter kan je er niet op vakantie gaan..

  en op Bonaire lachen ze hierom.. ze zeggen tegen de gatsen daar niet voor niets Curacao is gevaarlijk

 3. Erg domme reactie van een niet al te intelligente minister van Justitie. Het land drijft voor meer dan 70% op de toeristische sector. Als dat wegvalt zitten we in ernstige problemen.
  We zijn dan, en daar begint het in sneltreinvaart naar uit te zien, terug bij af. Dankzij figuren als Wilsoe c.s.

 4. Het is gewoon een zeer kinderachtige reactie van onze Minister Wilsoe!

  CHATA moet een folder uitgeven dat toeristen voor veiligheidsadvies om attracties te bekijken eerst contact kunnen opnemen met Minister Wilsoe.

 5. Ach ja MFK en PS hadden erg veel stemmen van Bon Futuro met de verkiezingen.. ze willen dat hun stemmers hun gang kunnen gaan met beroven van toeristen

 6. Ik zie hier een gat in de markt.

  Bedrijf opstarten die toeristen de mooiste plekken van Curacao laat zien onder begeleiding vaan een gewapende gids. Gewapend met kennis van onveilige plekken op onveilige tijdstippen wel te verstaan.

  In Brazilië ga je ook niet in de favela “chillen”, maar dan moet je wel weten waar deze zich bevinden.

 7. Politiek is voor mij…. “Een mogelijkheid om bij te dragen aan de opbouw van mijn land. Mijn focus ligt op de jeugd, want volgens mijn (zijn) overtuiging moet men daar beginnen. Kinderen moeten opgeleid en begeleid worden. Alleen op die manier kunnen zij volwaardige leden van de maatschappij worden en een bijdrage leveren aan ons land.”

  Dit zijn de woorden van de heer Wilsoe!!
  Is dit de bijdrage die u verwacht??

 8. Onder welke steen komt Minister van Justitie, Elmer Wilsoe vandaan???
  Hoe een belachelijk antwoord.
  Laat ze al deze klaplopers oppakken en voor heeeel lange tijd vastzetten.
  Ben het helemaal met Sander eens!

  Maak een einde aan deze bizarre praktijken!

  Geld kwijt en verkracht? Hoe wil Wilsoe het dan noemen?? Betaalde liefde???

  Wilsoe doe iets of ga terug onder die steen en laat iemand deze taak overnemen die wel Justitie waardig is!

 9. Een goed advies van deze minister, denk drie keer na voordat je naar Curacao op vakantie gaat. De politie heeft daar wel wat beters te doen dan toeristen te beschermen. Ga liever naar een andere bestemming elders waar ze wel zuinig zijn op hun gasten. Hoe dom kan je zijn….

 10. ja, laat de regering hier eens iets aan doen en zorgen dat het domme tuig gepakt wordt en dan ook vast blijft zitten.
  veiligheid is een eerste vereiste voor een land dat grotendeels van het toerisme moet leven.
  deze criminaliteit moet grote prioriteit krijgen bij de politie…..
  er moet trouwens wel wat gebeuren aan de nazorg van criminelen die uit het gevang komen.
  deze mensen vervallen heel snel weer in hun oude gewoontes.
  het kost geld, maar levert uiteindelijk meer op, als mensen weer op het rechte pad komen.