• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De minister van Financiën George Jamaloodin heeft gisteren regeringspartij PAR beschuldigd van illegale financiering van hun laatste verkiezingscampagne. De financiering kwam van de Antilliaanse Landsloterij, claimt Jamaloodin in de wekelijkse ministerraad.

Hij sprak er schande van dat de partij die ‘bijna vijftien jaar aan één stuk door de Nederlandse Antillen heeft geleid’ illegaal geld ontving van de Antilliaanse Landsloterij. Jamaloodin liet een cheque zien als bewijs van een vorig jaar gedane overdracht van de loterij aan de stichting Un Mihó Bibienda van de PAR voor 308.370 gulden

Felicitatie
Volgens Jamaloodin was de directie van de stichting gesitueerd in het hoofdkantoor van de PAR. Voormalig minister van Justitie voor de PAR, Magali Jacoba, was lange tijd voorzitter van Un Mihó Bibienda. Jamaloodin heeft het geld inmiddels teruggevorderd en volgens hem is het ook weer overgemaakt. Hij feliciteerde het volk dat ‘hun’ geld weer in ‘hun’ handen is.

Maffia praktijken
Hij sprak van ‘maffia-achtige praktijken’ van de PAR. De Landsloterij steunt liefdadigheidsinstellingen. Het bedrag aan de stichting dat is gelieerd aan de PAR oversteeg echter ruim het maximaal toegestane bedrag per jaar voor donaties, dat volgens premier Gerrit Schotte 50.000 gulden staat.

Persconferentie PAR
De stichting zelf ontkent de beschuldigingen. Zij wijzen op het rapport van het Overheidsaccountantsbureau Soab, waarin staat dat de stichting ‘geen blaam treft.’ De PAR organiseert vanmiddag om vier uur een persconferentie om hun kant van het verhaal te belichten.

Cheque bewijs

6 reacties op “Jamaloodin: maffiapraktijken PAR”

 1. Ik dacht eerst dat Jamaloodin een assistent was van Schotte? Er moet zeker aangifte worden gedaan om de betrokken personen aan te pakken in de overheid nv.

 2. Laten we het dan ook hebben over de daden van Jamaloodin, Hakim, Asjes, Constancia, Cooper en onze president Schotte.. die ook overal schulden heeft..

 3. Vraag mij af wat de lezing van de “landsloterij”is, die hebben tenslotte ergens een fout gemaakt en niet de PAR nog de stichting Un Mihó Bibienda.

 4. Onze cowboy Jamaloodin had direct aangifte moeten doen bij het OM, of betreft het hier weer zo’n “ongrijpbare” beschuldiging waar deze regering als uitvinder daarvan, denkt het alléén recht te hebben.

 5. Het is allemaal stemmingmakerij. SOAB heeft alles gecontroleerd en goed bevonden.
  Zij die zonder zonden zijn werpe de eerste steen.

  Ik heb maar één advies voord de regering:
  GA DOEN WAARVOOR JE GEKOZEN BENT….REGEREN!!!!!!!!

 6. Als dit illegaal is, dan moet er aangifte gedaan worden bij de politie.
  waarom gebeurt dit niet…….?????
  alle politieke partijen zouden hun financiele zaken in de openheid moeten stellen.
  openheid van zaken!!!!, maar ja dan komen we er achter dat Chaves bepaalde politieke partijen steunt en ook de PVDSA zal Cooper (MAN) flink gespekt hebben in de loop der jaren.
  Wie heeft Schotte gespekt met zijn pc busjes voor de arme bevolking???
  ik ben benieuwd of iemand me dat kan vertellen??