• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Hoop getok rondom POKCURAÇAO – Met of zonder Brinkman, wel of niet naar Curaçao, mislukt of niet mislukt en respectvol of niet respectvol. Aan het gekakel rondom het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) lijkt geen einde te komen.

De kamerleden wilden het bezoek aan Aruba inkorten van vijf naar drie dagen om de recente problematiek op Curaçao te onderzoeken. Op verzoek van GroenLinks kamerlid Ineke van Gent gaat de delegatie proberen verschillende wijken te bezoeken die last hebben van de vervuiling van de Isla. Ook willen ze een  bezoek brengen aan de Bon Futuro. De ‘wild west taferelen’ in de gevangenis en de vervuilde lucht op Curaçao zijn al een aantal weken dagelijks in de agenda van verschillende kamerleden terug te vinden.

Aruba: Nee!
Gasteiland Aruba was het niet eens met het inkorten van de POKweek en ging dan ook niet akkoord. Daarom vertrekt de delegatie nu eerder vanuit Nederland naar de Antillen en zullen ze al op 2 januari in Willemstad zijn. Daar gaan ze ‘s middags op werkbezoek en wonen ze ’s avonds de nieuwjaarsreceptie van gouverneur Goedgedrag bij. Na lekker uitgeslapen te zijn, vertrekken ze zondagmiddag 3 januari richting Aruba. Het voorstel van Van Gent wordt ondersteund door de PVV en de PvdA.

Tok Tok POK
Het POK overleg zorgt al een tijd voor de nodige krantenkoppen. Eerst mocht Hero Brinkman van de PVV niet mee naar het overleg. Brinkman was overigens ook niet echt welkom, hij had op het vorige POK overleg respectloze uitspraken gedaan over de Antilliaanse bevolking. Een overleg dat overigens grotendeels mislukte na zijn uitspraken. Sommige Antilliaanse politici weigerden de delegatie nog te ontvangen.

Lees meer :

Brinkman niet bij POK

Brinkman mag toch mee

Brinkman vindt uitspraken Pechtold ‘belachelijk’

www.versgeperst.com