• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

kerstcadeaus-dolfijn-fmCURAÇAO – Dolfijn FM heeft met haar actie ‘ieder kind een kerstcadeau’ ruim 3000 cadeaus opgehaald. “Er zaten alleen maar mooie cadeaus bij, we kunnen spreken van een geslaagde actie,” zo zegt Egon Sybrandy stationmanager en Dolfijn FM-dj.

Honderden mensen brachten de afgelopen weken hun cadeaus naar de studio op Seaquarium Beach. Vooral de laatste dagen van de actie stroomden de cadeaus binnen. De actie liep van 7 tot en met 23 december. Veel bedrijven hadden inzamelingsacties gehouden en wilden zoveel mogelijk cadeaus tegelijk brengen. Op het laatste moment kwam ook Maurice Adriaens, minister van Verkeer en Vervoer, nog tien cadeaus brengen.

Uitgereikt
De cadeaus worden uitgereikt aan meer dan 25 scholen, crèches, opvangcentra, paters, wijkwerkers en jongerencentra. “Mensen in een aantal wijken hebben niet veel te besteden, ook niet rond kerst. Bijvoorbeeld in Seru Fortuna, Souax en Veeris maar ook in delen van Santa Maria, Buena Vista en Santa Rosa. In Seru Fortuna brachten we woensdag cadeaus naar een school waar de kerstsluiting al was geweest. Tientallen ouders en kinderen waren toch aanwezig omdat onze cadeaus kwamen,” aldus Sybrandy.

Geslaagd
Vorig jaar haalde Dolfijn FM met de actie ruim 5000 cadeaus op, toch vind Sybrandy de actie niet minder geslaagd dit jaar. “We hebben dit jaar specifiek om cadeaus met een waarde van tien à vijftien gulden gevraagd. Om te voorkomen dat het ene kind een gave raceauto kreeg en zijn klasgenootje een stuiterbal. Nu hebben al kinderen een mooi en gelijkwaardig cadeau ontvangen,” legt Sybrandy uit.

Vrijwilligers
“Wij, en daarmee bedoel ik Dolfijn FM, alle vrijwilligers en iedereen die op zijn werk of bij zijn familie cadeaus heeft ingezameld, hebben een steentje bijgedragen aan de kerstvreugde op Curaçao. Door de hulp van vele vrijwilligers, voor het inpakken en wegbrengen van de cadeaus, is de actie een groot succes geworden,” zo vertelt Sybrandy trots.

www.versgeperst.com