• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De rechtbank spreekt zich op dinsdag 15 februari uit over de zaak die minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, René Rosalia, tegen oud-minister Omayra Leeflang heeft aangespannen. Dat meldt Amigoe. Rosalia is boos over de beschuldigingen die Leeflang aan zijn adres uitte.

In haar radioprogramma Ata Palabra beschuldigt Leeflang de minister van seksuele intimidatie op de werkvloer ten tijde van zijn directeursschap bij Kas di Kultura.

Vaagheid
Leeflang kreeg eerder 24 uur de tijd om haar beschuldigingen te rectificeren, maar dit weigerde de oud-minister. Volgens de advocaat van Rosalia zijn de beschuldigingen gebaseerd op vaagheid, ‘het van horen zeggen door één werkneemster’.  Zo’n 26 medewerksters van Kas di Kultura stuurden een brief naar Leeflang. Daarin laten zij weten dat Rosalia zélf het slachtoffer is van ongewenste intimiteiten. Een werkneemster zou seksuele avances richting hem hebben gemaakt.

Rectificatie
Leeflang blijft bij haar standpunt. “We zien elkaar voor de rechter. Ik sta achter mijn verklaring en daar verander ik niets aan.” De oud-minister laat weten nog geen dagvaarding te hebben gezien, maar die zal ze waarschijnlijk in de loop van deze week ontvangen. De zaak dient op 15 februari om twee uur ’s middags.

2 reacties op “Leeflang 15 februari voor rechter”

  1. Gelukkig, een vrouw met ballen….Kom op met dat bewijs Omayra!!!!!

  2. That’s my girl.