• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Anonieme personeelsleden van Curaçao Ports Authority (CPA) hebben in een bericht aan de pers de beweringen van accountant Terry Hernandez tegengesproken. In een uitgelekte pagina van de rapportage van Hernandez blijkt dat er twee spookmedewerkers in dienst zijn bij CPA.

Deze spookmedewerkers, Fred Gorter en Jeffrey Corion, zouden maandelijkse uitbetaald krijgen zonder daarvoor werk te leveren. Hernandez, die in opdracht van president-commissaris Amparo Dos Santos het onderzoek uitvoert, wijst de vinger naar CPA-directeur Marcelino ‘Chonky’ de Lannoy. “Door de weigering van De Lannoy om Dos Santos de gevraagde informatie te verschaffen, blijkt nu dat hij zijn plicht verzuimd om in het belang van CPA te dienen.”

Contracten
Gorter en Corion zouden betaald worden voor consultancywerkzaamheden. Hernandez beweert dat er met Corion een schriftelijke overeenkomst bestaat terwijl deze bij Gorter ontbreekt. Het CPA-personeel spreekt dit gegeven tegen. Het laatste contract van Gorter dat getekend is in 2008 is door hun rondgestuurd naar de pers. Hierin staat dat Gorter 3.000 tot 7.500 gulden per maand verdient voor het leggen van contacten voor de internationalisering van Kompania di Tou Kòrsou (KTK).

Prijskaartje
Het contract werd ondertekend door toenmalig directeur Richard Lopez Ramirez. Volgens de anonieme CPA medewerkers heeft Lionel Stacie van KTK ‘zijn vriend Gorter beschermd door het contract te laten verdwijnen.’ Ook zijn ze niet blij met het prijskaartje dat aan Hernandez hangt. “Hernandez heeft al 100 duizend gulden ontvangen voor zijn werkzaamheden.  Sommige verwachten dat de kosten kunnen oplopen tot 400 duizend gulden.”

6 reacties op “CPA-personeel slaat terug”

 1. @Zorro, Hernandez is al heel lang geleden door de mand gevallen.. niemand neemt deze vent meer serieus.. toen al niet en nu als slaafje voor de regering al helemaal niet.

 2. Maak graag audit-rapport van Hernandez:
  Tarief: 595 p uur (wordt wel laaaaaaaaaaaaaaaang rapport)

 3. De stank van een beerput is er niets bij vergeleken en allemaal dankzij deze regering. Die Hernandez moet toch een keer door de mand vallen?

 4. De rechter heeft ook al besloten dat het flutrapportje van Hernandez niets waard is.. laat Hernandez en Dos Santos dus maar de rechtzaak betalen want zij falen!!

 5. De vraag is voor hoeveel misdaden gaan de rechtbanken Richard Ramirez nog beschuldigen,
  als je al weet dat hij voor 25 moorden is beschuldigd en er al 1O grove leugens waren, hoeveel schiet er dan nog over voor de geloofwaardigheid van de Rechtbank;
  Voor 1 procentje kan de sensatiepers voor mij ook de boeken sluiten, maar Richard is diegene die
  slachtoffer is van uitbuiting, foltering door regeringen, machtswelustelingen brengen niets op voor geen enkel mens in deze wereld.

 6. Iemand als Hernandez kan nooit objectief zijn.. weer duizenden guldens van het volk verspild aan niets!!