• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – PAR-Statenlid Anthony Hollander heeft in een brief aan premier Gerrit Schotte en minister Charles Cooper zijn onvrede geuit over de deal voor gratis internet op basisscholen. “De toewijzing van Flow als interprovider is oneerlijke concurrentie jegens UTS.”

Volgens Hollander krijgen lokale scholen al zes jaar gratis internet aangeleverd van UTS. De provider mocht daarbij geen commerciële promotie maken. Ook vindt het Statenlid het opvallend dat Flow niet de verschuldigde vergunningen aan het Bureau Telecommunicatie en Post hoeft te betalen. UTS moet jaarlijks miljoenen betalen voor deze licenties.

Overeenkomst
In de brief aan Cooper en Schotte heeft Hollander een aantal vragen opgesteld. Hij wil onder andere weten waarom UTS aan de kant is gezet en waarom Flow geen retributie hoeft te betalen. “Is de toewijzing aan Flow wel een transparant proces geweest en kan de Staten een kopie ontvangen van de overeenkomst?”, wil Hollander weten.

Machtiging
Bij ondertekening van contracten met financiële gevolgen voor het Land moet de minister een machtiging hebben om namens de regering te tekenen. “We willen een kopie van deze machtiging zien. Ook willen we het advies van de Directie Financiën inzake deze machtiging zien”, schrijft Hollander. Hij vraagt zich daarnaast af wat de zienswijze van Schotte is op het organiseren van promotionele acties op scholen.

5 reacties op “Hollander: oneerlijke deal Flow”

 1. @Theo, we worden ook moe van de PS die dag en nacht klaagt over UTS

 2. Theo; van welke partij wordt je niet moe?

 3. Laten we eerlijk zijn: UTS is een ramp op internetgebied, trouwens op elk gebied. Elke dag valt de verbinding één of meerdere keren uit en kan je weer overnieuw beginnen.
  De regering heeft voor zekerheid gekozen en dan kies je ZEKER NIET voor UTS.
  De eerste goede daad van deze regering, maar dat mag ook wel na 100 dagen regeren.

 4. Ik wordt toch wel een beetje moe van die PAR hoor…

 5. UTs sucks ik denk dat scholen internet van Uts gewoon tot 5mbit was , iedereen weet dat UTs slecht is internet blijf vallen ,heb nooit mijn webspace gekregen en ze updaten website niet meer zie onenet.an