• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Kabinet Schotte maakte vorige week een deal voor gratis internet op basisscholen. Het kabinet deed dit niet bij UTS, maar bij de nieuwe provider Flow. UTS voelt zich gepasseerd door hun concurrent die net om de hoek komt kijken. Versgeperst.com vroeg zich af: vind jij dat UTS recht heeft van spreken?

Edwin (56) vindt de deal erg opvallend. “Helmin Wiels klaagde in de media steen en been over de directeur van UTS en hun beleid en opeens werd een deal gemaakt met Flow. Toeval? Ik denk het niet. Ze willen opzettelijk Flow in een goed daglicht zetten door hun persoonlijke hetze tegen UTS. Ik vind ook dat UTS veel dingen kan verbeteren maar dit is wel erg onder de gordel.”

Concurrentie
De 33-jarige Natalee heeft geen medelijden met UTS. “Ach nee, eindelijk voelen ze wat concurrentie en dan gaan ze piepen. Flow kwam met glasvezelinternet, iets wat UTS allang had kunnen doen. Concurrentie is gezond, vooral hier op het eiland waar er zoveel monopolies zijn. Concurrentie maakt bedrijven scherp en het is beter voor de consument.”

Monopolie
“Persoonlijk kan ik niet wachten totdat ik ook Flow heb in mijn wijk. UTS is zo onbetrouwbaar. Ik begrijp de regering best, want als je de blits wil maken met gratis internet wil je wel dat het goed werkt!” aldus de 28-jarige Gerald. Zijn 27-jarige vriend Byron is het met hem eens . “UTS heeft te lang achterover geleund in hun monopolie-positie. Nu gedragen zij zich als klein kind die zijn zin niet krijgt. Ik kan mij niet voorstellen dat een bedrijf in Nederland bij de regering komt jammeren omdat ze een bepaalde deal niet hebben gekregen. Welcome to the real world!”

16 reacties op “‘Geen medelijden met UTS’”

 1. Zelf heb ik ook (nog) internet van UTS, maar de 3G versie.
  W-a-a-r-d-e-l-o-o-s!! Nadat ik verhuisd ben naar een “pariba” buurt, heb ik helemaal geen signaal meer. Na met de helpdesk gebeld te hebben doen ze gewoon alsof hun neus bloedt. “Nee hoor, het werkt prima. Er is geen enkel probleem met de connectie. Nee dat klinkt wel raar”. En nog meer van die flauwe kul.
  Maandelijks dus 150 gulden kwijt, maar niet voor lang. Zal blij zijn als het contract afloopt.

 2. Ik ben een klant van UTS met de gouden “deal” van 99 gulden voor 1 MB. Daar moesten we 2 jaar geleden al voor tekenen. Mijn contract opzeg termijn staat al gemarkeerd op mn kalender (2 mnd van te voren) Ze hebben ons te lang, te veel laten betalen voor een veel te lage snelheid. Wereld wijd ging dit rapido omhoog en hier was het kwakkelen.
  Nu zou je verwachten dat UTS contact op zou nemen met trouwe klanten met een waanzinnige deal, wat blijkt “weer” tekenen voor 2 jaar , well forget it. Ik hobbel wel verder op mijn 1 MB en zit de internet abuso wel uit. Welkom Flow, welkom Tres.

 3. Nu ook nog wat service providers erbij en dan kan de concurrentie werkelijk beginnen.
  Van Digicel en Chippie wordt je niet veel wijzer zou ik zeggen.
  Inmiddels ook al Direct tv die goedkoper is dus we gaan de goede kant op.

 4. @Boy, heel leuk dat UTS 16MB aanbied, echter de huidige infrastructuur werkt niet met lage snelheden, denk je nou echt dat het zal werken met hoge snelheden? UTS heeft te lang gewacht en de consument te lang als stront behandeld, daar plukken ze nu de ‘vruchten’ van.

 5. prUTSers…!!

 6. @ Westpoint:
  Als er 1 ontwikkeling is die je wél kan vergelijken met andere landen, is dat de ontwikkeling van het internet.

  Op Curacao is nu eindelijk de tijd aangebroken dat er op dit vlak gezonde concurrentie is ontstaan. Dit zal voor de eindgebruiker alleen maar positief uitpakken(hogere snelheden tegen lagere prijzen).

  Het feit dat UTS gepasseerd is door de overheid duidt er wellicht op dat zij geen vriendjes meer hebben in de politiek en FLOW wel.

 7. Het hangt af vanuit de bril die ieder het geval bekijkt…(Laat nu maar even de service liggen, want daar heb ik ook mijn mening over)
  @Julie. meschien was u niet op de hoogte dat UTS al jaren lang al graties internet (2MB)aanbiede aan de openbare scholen zonder enige kwijtschelding van belasting of andere soortelijke voordelen en daarop mochten zij ook geen reklame uitvoeren etc etc..
  Nu mag Flow wel zijn service aanbieden (16MB) met al die voordelen indien.. Al dit zonder dat de overheid even de tijd nam om met UTS te onderhandelen over het mogelijkheid om haar service te upgraden tot 16MB, want in de tussen tijd is het daar ook mogelijk.

 8. @ JMesman; het gaat hier niet om een openbare uitbesteding omdat FLOW iets GRATIS weggeeft ten behoeve van de gemeenschap. Waarom zou daarvoor een openbare aanbesteding moeten komen. UTS doet nu huilie huilie omdat ze zelf niet eerder op het idee gekomen zijn iets voor het onderwijs te doen en nu op de blaren moeten zitten omdat een concurrent met een goed idee veel PR gekregen heeft. Dit heeft Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen… een win-win van iets goeds doen voor de maatschappij en daarmee je eigen bedrijf in een goed daglicht stellen. Niet iets nieuws… google het maar…

 9. Medelijden met UTS? Niet echt. Na jarenlang mensen veel te hoge prijzen berekent te hebben door hun monopolie-positie, en mensen met absurde steeds vernieuwende contracten proberen vast te leggen voor jaren, is er eindelijk hoop voor consumenten op Curacao. Het gaat tijd worden dat consumenten hier rechten krijgen, en dan ook zelf kunnen kiezen bij welke provider ze internet willen afnemen. Ook zou het UTS sieren, om hun huidige abonnees eens gelijk te behandelen. Een abonnee met een 99,00 nafl krijgt nu ineens 16 mb aangeboden, andere die onlangs een 155,00 nafl abonnement afsloten krijgen dat nu 20 mb ook voor nafl 155,00. Alleen kunnen ze dat nu nog niet leveren. Een papieren tijger dus. Lijkt me een zeer oneerlijke praktijk en laat de politiek zich hier ook maar eens mee gaan bemoeien anders gebeurt er waarschijnlijk helemaal niets. Geen lange contracten meer en overstappen met behoud van nummer. Lijkt me niets meer dan normaal in deze tijd.
  Concurrentie is prima en ook een uitstekende mogelijkheid voor UTS om zich te bewijzen en in korte tijd een omslag te maken. Kijken of dat lukt…

 10. Zelfs in een land als nederland blijkt het lastig om uit 17 miljoen inwoners een klein groepje capabele mensen te vinden om het land te regeren. Voor een calimero eilandje als curacao is dit natuurlijk onmogelijk en moeten we het eigenlijk als normaal zien dat vriendjespolitiek, zakkenvullerij en corruptie aan de orde van de dag zijn. Een echt onafhankelijke regering is waarschijnlijk dan ook teveel gevraagd. We moeten gewoon al blij en tevreden zijn als de puinhoop niet al te groot wordt. We kunnen het de heren gewoon niet kwalijk nemen dat ze niet beter weten.

 11. @JMesman. ja dat hadden ze beter kunnen doen maar deze regering zit vol met corruptie. kIjk maar naar CPA waar vriendje Hernandez voor heel veel geld een audit mocht uiivoeren. En geen ander bedrijf mocht offreren voor deze job.. en dan 15.000 aan administratie kosten vragen….

 12. Ik ben een van de velen die te kampen heeft met de slechte levering, slechte service, foutieve facturen etc van UTS. Ik snap dat mensen geen medelijden hebben. Zelf had ik ook een haha-moment.

  Maar wat mij wel zorgen baart is dat dit een enorme overheidsuitgave is die ze niet op een officiele manier hebben uitbesteed. Wanneer onze volksvertegenwoordigers met veel geld gaan smijten mag je toch hopen dat zij een regelement van levring opstellen, meerdere bedrijven vragen te offreren en dan aan de hand van de richtlijnen in een open procedure kiezen voor degene die goodkoopste het beste levert.

  Deze manier van aanbesteden baart mij zorgen, bij wat voor bedrijven doen ze dit nog meer, wei sluiten ze nog meer buiten, wat levert het hun op. Dit is de ingang voor corruptie mensen!!

 13. Dit is waar iedereen op stond te wachten, een flinke klap voor UTS met hun slechte service. Denk aan hoe vaak je telefoon geen goede verbinding kan maken, denk aan hoe vaak je internet het niet doet, hoe vaak heb je per jaar problemen met TDS. En wat doet men bij UTS, “we gaan staken”, aub zeg, ga is harder werken, wat dacht je daar van.
  Concurrentie is goed en brengt de economie tot een gezonde stand waarin bedrijven die niet goed presteren (UTS) misschien ten onder zullen gaan, of niet, maar dat is afhankelijk van hun instelling tegenover deze zet van de regering, staken is dus geen goede oplossing, harder werken en beter werken, dat moeten jullie doen bij UTS.
  Ik stel voor dat men ook zijn eigen nummer kan behouden als hij/zij wilt overstappen op een andere telefonie provider, dan zul je pas zien hoe veel mensen UTS echt waardeloos vinden.

 14. asjeblieft kevin houdt nederland er buiten of een ander land dit is curacao dat kun je niet met een ander land verglijken

 15. “Go with the FLOW” zou ik maar zeggen! UTS is eindelijk wakker geschud. Met hun slechte dienstverlening, zullen ze hun klanten nou beter gaan behandelen.

 16. Prima zet van Flow..;)
  Ze krijgen er gratis publiciteit voor, ze laten zien dat ze de capaciteit hebben om dit te kunnen en bovendien bieden ze gratis internet toegang aan scholen. Iets wat binnenkort overal het geval zal zijn. In Nederland kan je op steeds meer “hotspots” gratis toegang verkrijgen tot het internet. Het is gewoon niet meer weg te denken uit de samenleving.