• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Momenteel mogen alle soorten auto’s worden geïmporteerd op het eiland. Als ze maar een geschikte motor hebben voor de benzine die hier aanwezig is. Hier zal verandering in komen met de komst van een instantie die veiligheidsregels wil gaan opstellen, meldt Amigoe.

Er zijn geen richtlijnen voor wat betreft de veiligheid en andere aspecten van een voertuig. De enige keuring die een aangekomen auto ondergaat voordat hij aan de nieuwe eigenaar wordt verkocht, is die bij het keuringslokaal.  In andere landen zijn vaak wel richtlijnen. Daar wordt bijvoorbeeld gekeken naar de carrosserie en veiligheidsgordels, maar dat is hier niet het geval.

Keuringsteam
Op dit moment wordt er een team in het leven geroepen dat de voertuigen aan een keuring moet gaan onderwerpen. Aspecten als airbags en een rechts stuur zullen aan de orde komen. In het nieuwe team zijn onder andere de dienst Motorrijtuigenbelasting, het Keuringslokaal en Algemeen Juridische Zaken vertegenwoordigd.

3 reacties op “Auto’s niet meer zomaar ingevoerd”

  1. Wel geen goed plan,maar ze moeten wel realistich en eerlijk gaan keuren want dat gedoe van stuur aan de rechter kant vind ik niet een reden om de auto af te keuren.

  2. Goeie zaak, want er rijden ook heel erg veel “krotten” op de weg. Het zal de veiligheid op de wegen ten goede komen. Maar of het stuur nu links of rechts zit, dat maakt niets uit !!!!

  3. Hm,
    Is dit een nieuwe manier om het stuur aan de rechterkant te weren?