• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De politie onderbrak gisteravond het drukbezochte optreden van de band Daylight Robbery bij Zanzibar. Veel bezoekers hadden hun auto’s op de stoep en buiten de slagboom geparkeerd door gebrek aan ruimte. Ruim tien politiewagens en dubbel zoveel agenten maakten schoon schip op de parkeerplaats.

Auto’s werden zonder pardon weggesleept en veel bezoekers gingen naar huis met een bon voor foutparkeren. Eén politieagent onderbrak zelfs de band met het verzoek aan iedereen die fout geparkeerd stond snel hun wagen te verwijderen. Het was voorlopig het laatste optreden van Daylight Robbery op Curaçao, omdat de leadzanger van de band, Junior Tecla, naar Nederland vertrekt.

12 reacties op “Politie onderbreekt band op Zanzibar”

 1. Kijk voor parkeer/verkeerregels:
  http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/geldigheidsdatum_25-01-2011
  Granted, het is Nederlands recht, maar Curaçaos recht verschilt niet wat betreft stilstaan/parkeren.

  Je mag niet parkeren:
  -op of 5 meter vanaf een kruising/overgang(trein, voetgangers)
  -10 meter rondom een bushaltebordje
  -midden op de weg, midden op de stoep, midden op een fietspad/strook
  -als er een gele streep langs de weg staat
  -als er een rood-blauw verboden-te-parkeren-bord staat

  Als je goed stond geparkeerd kan je bezwaar indienen.
  Het is een taak van DOW om situaties in te schatten en de juiste tekens en borden te plaatsen.
  Ik vind niet dat de verantwoordelijkheid alleen 9let wel, ik zeg dus deels wel) bij Zanzibar ligt

 2. Laten ze ook op zondag in banda bou alcohol controles doen.. al die dronken mensen die vanaf de stranden weer de kant van Willemstad oprijden.. levensgevaarlijk

 3. @ Crioyo ..Het lijkt mij een uistekend idee om eens ff flink te gaan controleren en beboeten op alcohol gebruik !!… Laten we een start gaan maken tijdens de carnavals periode ! Zullen we jou dan ook als initiatiefnemer mogen aanwijzen ??…

 4. Terecht dat er boetes werden uitgedeeld. De regelgeving op de lcoatie van Jan Thiel is duidelijk. Wie gaat er nu midden op de weg staan. Het kan best zijn dat je het gevoel hebt dat hier op Curacao en bij God alles mogelijk is. Het zou je vrouw wezen die acuut hulp nodig heeft.Of dat er brand uitbreekt en de hulpdiensten kunnen er niet bij.

  Trouwens bij Caracasbaai heeft de politie onterecht boetes gegeven en dat wordt bij de rechtbank effe recht getrokken. Ik hoop dat ze vaker boetews gaan uitdelen, drie straten verder op alcohol. Dan gaat het hola di hee gevoel ook gauw weg.

  Zanzibar neem je verantwoordlijkheid en zorg ervoor dat je ook buiten je deuren het geheel met verkeersregelaars goed regelt. Als dit nog een keer gebeurt lijkt het mij niet meer dan logisch dat er geen vergunning meer wordt verstrekt.

 5. In plaats van druk te zijn met het verplaatsen van auto’s, moeten ze zich eens druk maken om de criminaliteit in Punda. Met name gericht op de verslaafden (tjollers) welke je dag in dag uit irriteren. Als wij “niet chollers” drugs gebruiken op straat worden we aangepakt.

 6. Andre,.. die vooraankondiging die was er wel degelijk ! De PS had huilie huilie gedaan omdat er elke keer bij Caracasbaai werd gecontroleerd, en bij Jan Thiel niet !.. Vandaar dus deze actie van de politie…

 7. helemaal terecht.
  Ik heb het zelf gezien, bij de 2e rotonde was het niet mogelijk voor bussen/ vuilniswagens om de bocht te maken. heb het al 2 keer meegemaakt. niet normaal!
  (volgende week een paar parkeerwachters misschien? )

 8. Een vooraankondiging van de politie via de radio, kranten etc. was welkom geweest! Toen ik in 2006 aankwam op het eiland was ik Nederlands gedisciplineerd. Nu ik hier bijna 5 jaar woon heb ik mij gewoon aangepast aan de Curaçaose mentaliteit, gewoontes. Eigenlijk ben ik dus goed geïntegreerd. Doe maar waar je zin in hebt want het leven is een feest! Je hebt voorbeelden te over dat er gewoonweg ergens fout geparkeerd wordt. Zie the movies, carnaval, vuurwerkshows, Cinco night (donderdagavond), De Heeren (donderdagavond). Ik vind dit geldklopperij tenzij het vanaf nu structureel en overal gaat gelden.

 9. inderdaad en dat valt niet tegentehouden met een slok op en rijden maar dat hoort bij dit eiland dus lekker van afblijven

 10. @ Mars:
  Je hebt helemaal gelijk, maar in het artikel ging het over Zanzibar en niet over elke snek, bar of uitgaansgelegenheid, vandaar de reactie.

 11. Jerrel –> Zeur,…. 9 van de 10 auto’s op het hele eiland zijn dodelijke wapens….. Dat ligt echt niet alleen bij Zanzibar, maar bij elke snek, bar, of uitgaansgelegenheid.

 12. Goede actie, als er een ambulance nodig is op één van de resorts aldaar kan deze er niet eens langs/door.

  Misschien dat er ook op alcohol gecontroleerd kan worden, 9 van de 10 auto’s die ‘s-avonds bij Zanzibar vandaan komen zijn dodelijke wapens.